Sepik

Lihtne sepik Ida Savi retsepti järgi.

Kogus
2-3 pätsi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl piima või piima ja vee segu

25-30 g pärmi

1 tl soola

1 sl suhkrut

50 g õli

900 g sepikujahu

Valmistamine

Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa käesoe vedelik (vesi või vee-piima segu), sool, toiduõli ja jahu. Sõtku sile tainas ning pane rätikuga kaetult sooja kohta kerkima.

Kerkinud tainas pane kergelt jahusele lauale, sõtku kergelt läbi ning vormi 2-3 pätsiks. Aseta pätsid võitatud ahjuplaadile ja lase veel kerkida.

Enne ahju panemist määri sepikud suhkruvee, magusa kohvi või piimaga ning küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit.

Pärast ahjust võtmist pintselda sepikuid leige veega ja lase rätikuga kaetult tainalaual jahtuda.

Retsept on mugandatud Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid". Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 13.07.2010 12:34

lihtne, aga maitsev

Pille
postitatud 31.01.2016 20:27

Liilia tehtud pilt ka: