200 g sarapuupähkleid
5 suurt muna
175 g suhkrut
100 g sulatatud võid
1 tl vanilliekstrakti
Kuumuta ahi 180˚C. Määri Ø 20 cm koogivorm võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga.
Peenesta sarapuupähklid köögikombainis või blenderis võimalikult peeneks. Kui pähklipuru niiske tundub, siis laota puru küpsetusplaadile ja lase umbes pool tundi õhu käes kuivada. Sega aeg-ajalt.
Eralda munavalged munakollastest.
Lisa suhkur munakollastele ning klopi elektrimikseriga umbes 3 minutit, kuni segu kergelt pakseneb. Klopi vähehaaval juurde sulavõi, siis sega juurde pähklid ja vanilliekstrakt.
Klopi munavalged tugevaks vahuks, siis sega jaokaupa ülejäänud taina hulka.
Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni kook näpuga katsudes nõtke tundub.
Lase vormis 10 minutit jahtuda, siis kummuta vormist välja, eemalda küpsetuspaber ning lase jahtuda.
NB! Pähklikook on maitsev vahukoore ja šokolaadikastmega.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (April 2005, Italian hazelnut cake). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Itaalia pähklikook erilist vaimustust ei tekitanud. Süüa võis, aga eelmine šokolaadikook oli parem :)
Itaalia pähklikook
Maitsev itaalia pähklikook, mis ei sisalda jahu.