Rabarbrikook kondenspiima ja beseekattega

Õhulise beseekatte ja magusa kondenspiimatäidisega maitsev rabarbrikook.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g pehmet toasooja võid

1 dl suhkrut

1 muna

180 g nisujahu (u 3 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Täidis:

3 munakollast

1 dl 20% hapukoort

350-400 g rabarbrit

400 g suhkruga kondenspiima

Beseekate:

3 munavalget

1 dl suhkrut

Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks, siis vahusta hulka muna. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool, sega muna-suhkru-võivahu hulka.

Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 28cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi või väiksemale ahjuplaadile (20x30 cm). Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Eralda munavalged munakollastest. Tükelda rabarber.

Klopi munakollased kausis lahti, sega hulka kondenspiim ja hapukoor. Lisa rabarbritükid, sega ühtlaseks ja tõsta kõik eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.

Võta kook ahjust ja valmista samal ajal beseekate.

Besee jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 180-kraadises ahjus 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks.

Jahuta kook ja lõika märjaks kastetud noaga sobivateks tükkideks.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Postimees 1. juunil 2019, kus seda jagas Külli Väli. Guugeldus näitas, et Külli kasutas Perenaise retsepti, kes kasutas Mari-Liis Iloveri retsepti, kes sai inspiratsiooni Tuuli Mathiseni blogist, kes omakorda sai inspiratsiooni Juta Raudnaski blogist. 

LISA KOMMENTAAR