150 g pehmet toasooja võid
1 dl suhkrut
1 muna
180 g nisujahu (u 3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Täidis:1 dl 20% hapukoort
350-400 g rabarbrit
400 g suhkruga kondenspiima
Beseekate:1 dl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks, siis vahusta hulka muna. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool, sega muna-suhkru-võivahu hulka.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 28cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi või väiksemale ahjuplaadile (20x30 cm). Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Eralda munavalged munakollastest. Tükelda rabarber.
Klopi munakollased kausis lahti, sega hulka kondenspiim ja hapukoor. Lisa rabarbritükid, sega ühtlaseks ja tõsta kõik eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Võta kook ahjust ja valmista samal ajal beseekate.
Besee jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 180-kraadises ahjus 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks.
Jahuta kook ja lõika märjaks kastetud noaga sobivateks tükkideks.
Retsept ilmus ajalehes Postimees 1. juunil 2019, kus seda jagas Külli Väli. Guugeldus näitas, et Külli kasutas Perenaise retsepti, kes kasutas Mari-Liis Iloveri retsepti, kes sai inspiratsiooni Tuuli Mathiseni blogist, kes omakorda sai inspiratsiooni Juta Raudnaski blogist.
Rabarbrikook kondenspiima ja beseekattega
Õhulise beseekatte ja magusa kondenspiimatäidisega maitsev rabarbrikook.