Jamaika soolakalapätsid 'Stamp and Go'

"Stamp and Go" ehk "Tambi ja mine" on traditsiooniline Jamaika frititud kalapallike. Arvatakse, et nimi viitab kombele kauplustes müüjate tähelepanu äratamiseks jalgu tampida. Kui see ei töötanud, siis mindi minema :)

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.5 soolaturska (bacalhau, bacalao)

leotamiseks vett

praadimiseks õli

4.75 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl purustatud küüslauku

1.5 sl hakitud rohelist paprikat

1.5 sl hakitud punast paprikat

1.5 sl hakitud kollast paprikat

1 sl hakitud punast sibulat

1.75-2 dl külma vett

Valmistamine

Leota soolakala üle öö külmas vees. Vaheta vett paar korda.

Järgmisel päeval keeda kalatükke paksupõhjalises potis umbes 15 minutit, kuni kala on pehme. Jahuta, tükelda ja eemalda kõik väikesed luud hoolikalt.

Sega jahu ja küpsetuspulber, siis lisa ülejäänud ained.

Võta tainast teelusika abil väikesed hakkpallid ning friti need kuumas 180kraadises õlis kuldseks. Nõruta köögipaberil liigsest rasvast.

Puista peale veidi soola ning serveeri küüslaugu-tšilli-laimimajoneesiga.

Loe veel:

Food Networki retsept (Jamaican Stamp and Go)

LISA KOMMENTAAR