Rabarbrikook mandliga

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

2 dl ehk 170 g suhkrut

2 muna

2 dl ehk 120 g nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

100 g rabarbrit

1 tl kartulitärklist

100 g martsipani

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sulata või potis, tõsta siis pott tulelt. Sega juurde suhkur, munad, nisujahu ja küpsetuspulber.

Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud Ø 24 cm koogivormi.

Lõika rabarber õhukesteks viiludeks ja sega kartulitärklisega. Puista tainale.

Riivi mandlimass jämedalt ja puista samuti vormi.

Küpseta 175kraadise ahju keskosas 25-30 minutit.

Sõelu valmis koogile tuhksuhkrut ja serveeri vahukoorega.

Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (2/2005, Rabarbertårta). Juuresoleva foto saatis kasutaja Liiz17.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 23.06.2012 08:50

Oli väga hea kook, kus kõik maitsed paigas. Purutaigen tuli väga hea, aga suhkrut võib küll taignasse veidi vähem panna, muidu on liialt magus.

Liiz17
postitatud 31.07.2025 09:53

Hapu rabarber ja magus martsipan annab kokku supperhea maitse. Tulemus oli see millest täpselt unistasin.