100 g võid
2 dl ehk 170 g suhkrut
2 muna
2 dl ehk 120 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g rabarbrit
1 tl kartulitärklist
100 g martsipani
tuhksuhkrut
Sulata või potis, tõsta siis pott tulelt. Sega juurde suhkur, munad, nisujahu ja küpsetuspulber.
Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud Ø 24 cm koogivormi.
Lõika rabarber õhukesteks viiludeks ja sega kartulitärklisega. Puista tainale.
Riivi mandlimass jämedalt ja puista samuti vormi.
Küpseta 175kraadise ahju keskosas 25-30 minutit.
Sõelu valmis koogile tuhksuhkrut ja serveeri vahukoorega.
Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (2/2005, Rabarbertårta). Juuresoleva foto saatis kasutaja Liiz17.
Oli väga hea kook, kus kõik maitsed paigas. Purutaigen tuli väga hea, aga suhkrut võib küll taignasse veidi vähem panna, muidu on liialt magus.
Hapu rabarber ja magus martsipan annab kokku supperhea maitse. Tulemus oli see millest täpselt unistasin.
Rabarbrikook mandliga