500 g täidetud tortellini makarone
200 g kirsstomateid
2 sl puhastatud päevalilleseemneid või piinia- või seedermänniseemneid
1 sl õli
1 sl suhkrut
soola ja musta pipart
250 g mozzarella juustu
Keeda tortelliinid vastavalt pakendi juhistele.
Loputa ja poolita kirsstomatid.
Rösti seemned kuival praepannil. Kui seemned on kuldsed, siis eemalda pannilt.
Kuumuta pannil õli, puista suhkur õhukese kihina pannile. Laota tomatid, lõikepind allpool, pannile küpsema. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta tomateid seni, kuni suhkur karamelliseerub. Kalla nõrutatud tortelliinid, tomatid ja röstitud seemned vaagnale.
Riivi peale mozzarella ja serveeri kohe. Retsept on Soome ajakirjast Me Naiset (veebruar 2005, Tomaatti-tortellinit). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Ei olnud päris see, mis ette kujutasin. Midagi oli nagu puudu, aga söödud sai.
Tortelliinid tomatiga