900 g värskeid hernekaunu või 300 g külmutet herneid (petit pois)
2 küüslauguküünt (koori ja purusta)
1 tl (kuhjaga) jahvatet vürtsköömneid
1 suure sidruni mahl
5 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl tahiini seesamipastat
soola ja musta pipart
hakitud siledalehist peterselli
Puhasta herned ja keeda peaaegu pehmeks (või kasuta külmutet herneid, siis pane otse sügavkülmast keeva vette). Nõruta ja loputa kohe jooksva külma vee all. Kuivata köögipaberil hoolega.
Pane herned köögikombaini koos ülejäänud ainetega (v.a. petersell) ja püreesta. Vajadusel lisa veel maitseaineid või õli.
Tõsta saadud hernepüree kaussi, garneeri paprikapulbri või petersellilehtedega.
Serveeri piknikul mõne araabia leivaga või õhtusöögiks või suupistelaual dipikastmena.
Retsept on mugandatud Sue Lawrence raamatust Scottish Kitchen (Fresh pea hummus). Kasutasin Meridian Organic Light Tahini't.
Vürtsikas hernepasta ('hummus')
Kuigi klassikaline hummus tehakse kikerhernestest või põldubadest, siis ka värsketest rohelistest hernestest saab analoogse araabiapärase paksemat sorti dipikastme.