Mannakook

Selles lihtsas koogis on nisujahu asemel kasutatud mannat.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl mannat

2.5 dl hapukoort

3 muna

1.5 dl suhkrut

1 tl soola

1 sl võid

0.5 tl söögisoodat

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Määri 22-24 cm koogivorm võiga.

Klopi munad suhkru ja soolaga vahule. Lisa sulatatud või, hapukoor (jäta 1 sl hapukoort alles - selle segad hiljem soodaga). Lisa manna, sega hoolega ning lase tainal 30-40 minutit paisuda.

Sega alleshoitud hapukoor soodaga, sega saadud segu tainasse ja sega kiiresti ühtlaseks. 

Kalla tainas võitatud koogivormi ning küpseta kohe 240kraadises ahjus 25-30 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.

Kummuta valmis mannakook vormist välja ning lase jahtuda. Enne serveerimist sõelu koogile tuhksuhkrut.

Retsept on MillionMenu veebilehelt. Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

merli
postitatud 15.04.2006 12:58

varsti hakkan kohe proovima ,loodan et tuleb hea..:P

Kadri
postitatud 26.08.2008 20:53

Tegin seda kooki aastaid tagasi, vahepeal suutsin retsepti ära kaotada. Tänu nami-namile leidsin jälle. See on minu arvates üks lihtsamaid kooke, pealegi veel odav ja väga maitsev. Nüüd kirjutasin retsepti igaks juhuks ka endale välja, et oleks alati käepärast.

Kaido
postitatud 14.01.2017 00:42

Kas tõesti tegid 240 kraadiga?

zoozi
postitatud 11.04.2010 22:34

Moosiga oli täitsa hea:)

Pille
postitatud 18.09.2016 18:03

Zoozi saadetud foto:

fiisi
postitatud 20.10.2012 00:31

Hea kook, saab teha kui jahu otsas. Olen varieerinud nii ja naa. Hapukoore asemel kasutanud hapupiima, suurendasin või kogust - minu meelest ikka sama hea. Olen lisanud tainasse õunatükke või rosinaid - meie perele maitses.

karolin
postitatud 12.03.2013 14:35

Hakkasin mannakooki otsima, sest tegin kisselli ja hirmus tahtmine tuli selle magustoidu järele, mida sain kunagi aastaid tagasi laseaias. Nimelt see oli nagu kandiline mannakook (serveeritud kisselliga), aga see oli rohkem selline märg nagu jahtunud ja veidike tarretunud mannapuder. Ideid, kuidas midagi sellist teha?

Tiina
postitatud 26.01.2014 22:55

Panin rosinaid ja sukaadi ka lisaks.

Rita P @ FB
postitatud 31.01.2014 17:36

Töesti MAITSEV mannakook..

Kristi
postitatud 20.03.2014 17:29

Tõeliselt hea, küpsetan keeksivormis ja keegi ei kahtlusta, et pole või ja suhkrurikas keeksitainas. Olen vahetanud hapukoore keefiri vastu ja ka super, või lisanud õunu-sokolaadi, peale mandleid. :) Hea lahendus ka siis, kui külaliste tulekuni 2 tundi ja poodi minna ei saa-viitsi, mannat ja keefiri ikka kodus on. :)

Rebane
postitatud 26.10.2014 21:57

Väga hea kook jäi! Tegin ka keefiriga hapukoore asemel. Et oleks veidi erilisem, lisasin riivitud porgandit ja rosinaid, peale toorjuustuglasuur.

Carol
postitatud 08.03.2015 13:32

Polegi veel seda kooki kommenteerinud. Ülimaitsev! Kõik sõid ja kiitsid. Järgmisel päeval tuli uuesti teha. :)

Martiina
postitatud 18.09.2016 14:49

Mõnus kook, sobis hapukama kirsimoosiga väga hästi. Tegin täisteramannaga, seega nii välimus kui maitse olid veidi karaskilaadsed (aga siiski oli väga hea!)

Marjukas
postitatud 04.03.2017 12:23

Küpsetasin seda kooki Soomes praktika lõpus, kuna seltskonda kuulus inimesi, kes ei saa süüa jahutooteid. </br>Kuna ei leidnud lähikauplusest laktoosivaba hapukoort (müüakse Smetana nime all), siis asendasin selle soomlaste nn hapukoore (kermaviili) ja kohupiimapasta seguga ;)</br> Nüüd läheb retsept soome keelde tõlkimisele ;)

Anu
postitatud 12.02.2018 22:05

Proovisin ka tatramannaga. Tuli välja küll, kuigi päris nii kaunilt paisunud mannane see kook ei tulnud kui nisumannaga. Mul oli üsna peene jahvatusega manna, olen näinud ka jämedamat ja sellega tahaks ka proovida. Aga kerkis, maitses hästi, isegi lapsed sõid. Rosinaid panin ka.

Maalt ja hobusega
postitatud 10.06.2019 08:14

Maitsvad!