Trühvli-pähklitort

Trühvlitort sarapuupähklitega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 sl nisujahu

6 sl tuhksuhkrut

6 tk muna (vaja läheb 6 munakollast ja 5 munavalget)

3 sl kakaopulbrit

120 g hakitud sarapuupähkleid

1.2 dl võid tordipõhja jaoks ja 4 sl võid kreemi jaoks

2.5 dl 35% rõõska koort

300 g šokolaadi

1.25 dl rummi

1.25 dl maasikasiirupit

Valmistamine

Klopi munakollased tuhksuhkruga kohevaks vahuks.

Sega jahu ja kakaopulber ning sõelu munakollasevahu hulka. Sega.

Sega osa hakitud pähklitest sulatatud või ja vahustatud munavalgetega. Sega mõlemad tainad kokku.

Määri koogivorm võiga ning puista üle jahuga. Kalla tainas vormi ning küpseta 200-220kraadises ahjus. Jahuta.

Kreemi jaoks sulata rõõsk koor ning sokolaad, lisa võitükikesed ning klopi, kuni kreem on jahtunud.

Lõika kakaobiskviitpõhi kolmeks kihiks, niisuta maasikasiirupi-rummi seguga.

Pane kihtide vahele kreemi ning puista vahele ülejäänud hakitud pähklid. Kata tort ka pealt kreemiga.

Kaunista karamelliseeritud pähklite ja šokolaadiga.

Allikas: vene ajakirjandus

LISA KOMMENTAAR

anne
postitatud 18.01.2005 10:26

kui kaua küpsetad? JA vormi suurus kah, tänud