Kurepesad

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

375 g nisujahu

3 tk muna

2 sl suhkrut

vanillisuhkrut või sidrunit (riivitud koort)

0.25 tl soola

1-2 sl hapukoort

praadimiseks õli

pealepuistamiseks tuhksuhkrut

Valmistamine

Sõelu jahu kaussi. Sega hulka maitseained, suhkur, munad, kõige lõpuks hapukoor. Lase tainal kinnikaetult 1 tund külmas seista.

Siis rulli tainas 5 mm paksuselt lauale. Sirge või sakilise tainarattaga lõika sellest 8x10 cm tükid, neisse 2 cm vahedega lõhed, nii et otsad kinni jäävad. Tõmba ribad risti-rästi üksteisest läbi.

Küpseta 175-180kraadises õlis kuldkollaseks ja krõbedaks, tõsta siis vahukulbiga välja nõrguma ja puista jahtunult üle tuhksuhkruga.

Retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine 3/1988

LISA KOMMENTAAR

Maarika
postitatud 28.12.2013 12:46

Minu retseptis on konjak ka ja annab väga hea maitse.

aarika
postitatud 08.06.2016 09:34

Konjakit pannakse ka :)

Katrin Aedma
postitatud 27.04.2020 11:15

Tänan retsepti eest. Olen natuke segaduses, et mis vahe on seakõrvadel ja kurepesadel. Või on see ikkagi üks ja sama küpsis? Tegin nn seakõrvu netist leitud retsepti abil selliselt, et suhkru asemel panin taignasse vürtse - musta pipart, punast chillit, kurkumit, oreganot ja soola. Said väga maitsvad!

Pille
postitatud 27.04.2020 13:54

Katrin, peamiselt on kuju vahe. Seakõrvade retsept on Nami-Namis olemas ja mulle tundub, et Sinu pildi peal on ka pigem seakõrvad.