375 g nisujahu
3 tk muna
2 sl suhkrut
vanillisuhkrut või sidrunit (riivitud koort)
0.25 tl soola
1-2 sl hapukoort
praadimiseks õli
pealepuistamiseks tuhksuhkrut
Sõelu jahu kaussi. Sega hulka maitseained, suhkur, munad, kõige lõpuks hapukoor. Lase tainal kinnikaetult 1 tund külmas seista.
Siis rulli tainas 5 mm paksuselt lauale. Sirge või sakilise tainarattaga lõika sellest 8x10 cm tükid, neisse 2 cm vahedega lõhed, nii et otsad kinni jäävad. Tõmba ribad risti-rästi üksteisest läbi.
Küpseta 175-180kraadises õlis kuldkollaseks ja krõbedaks, tõsta siis vahukulbiga välja nõrguma ja puista jahtunult üle tuhksuhkruga.
Retsept ilmus ajakirjas Nõukogude Naine 3/1988
Minu retseptis on konjak ka ja annab väga hea maitse.
Konjakit pannakse ka :)
Tänan retsepti eest. Olen natuke segaduses, et mis vahe on seakõrvadel ja kurepesadel. Või on see ikkagi üks ja sama küpsis? Tegin nn seakõrvu netist leitud retsepti abil selliselt, et suhkru asemel panin taignasse vürtse - musta pipart, punast chillit, kurkumit, oreganot ja soola. Said väga maitsvad!
Katrin, peamiselt on kuju vahe. Seakõrvade retsept on Nami-Namis olemas ja mulle tundub, et Sinu pildi peal on ka pigem seakõrvad.
Kurepesad