500 g keedetud väiksemaid peete
300 g pehmet kitsejuustu
150 g Saare karulauguga toorjuustu
soola ja musta pipart
Serveerimiseks: Garneering:75 g kreeka pähkleid
1 sl suhkrut
Vooderda 9x20 cm keeksi- või terriinivorm toidukilega.
Lõika kooritud keedetud peedid köögimandoliiniga või terava noaga õhukesteks viiludeks.
Sega toasoe kitsejuust ja toorjuust omavahel, maitsesta soola-pipraga.
Laota vormi põhja kiht peediviile, servad kergelt kohakuti. Siis lisa õhuke kiht kitsejuustukreemi, siis peediviile ja jälle kitsejuustukreemi jne, viimaseks kihiks jäta peediviilud.
Kata pealt toidukilega, aseta peale raskus ning pane järgmise päevani külmkappi.
Kaunistamise jaoks rösti kreeka pähkleid väikesel praepannil paar minutit, kuni pähklid on aromaatsed. Siis puista peale suhkur ning kuumuta segades veel minut aega, kuni suhkur on sulanud. Võta pann tulelt, kummuta pähklid ahjuplaadile ja lase jahtuda.
Serveerimiseks eemalda pealmine toidukile ning kummuta peedi-kitsejuustuterriin serveerimisalusele. Eemalda vorm ning ülejäänud kile. Kaunista karamelliseeritud kreeka pähklitega.
Serveerimiseks lõika hästi terava noaga viiludeks, kõrvale paku röstsaia ja/või rohelist salatit.
Retsept on tugvasti mugandatud BBC Olive lehelt (Beetroot and goat's cheese terrine). Pildi tegi Pille.
See roog on peolaua ehe, nii visuaalselt kui maitselt. Väga hõrk, kuigi kitsejuust ei ole mu esimene eelistus seni olnud, siis siin koos toorjuustuga on maitse väga mahe ja rukolaga koos on kõik väga maitsev!
Peedi-kitsejuustuterriin
Hapukas kitsejuust on magusale peedile hea seltsiline ja siin saavad need kaks kokku imeilusas eelroas.