Banaani-riisikook

Gluteenivaba küpsetis. Kasuta hästi mahlaseid suuri banaane, muidu jääb tainas kuiv.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl vett

1.5 dl kookoshelbeid

2.5 dl riisijahu

1.5 dl maisijahu

1 tl söögisoodat

meresoola

3 tükeldatud banaani

maitse järgi pruuni suhkrut

õli vormi määrimiseks

Valmistamine

Sega vesi ja kookoshelbed piimjaks. Lisa suhkur. Sega kuivained omavahel. Sega kookospiim (ehk siis vesi+helbed) ja kuivained, lase seista.

Kalla tainas ja tükeldatud banaanid kihiti õlitatud koogivormi, nii et pealmiseks kihiks oleks tainas.

Küpseta 200kraadises ahjus tund aega.

Loe veel:

Soome retsept (Banaani-riisikakku). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 27.12.2009 22:35

Banaanid püreestasin tükeldamise asemel. Tuli selline omamoodi kook. Värv oli hästi huvitav - oranzikas. Maitse kohta nii palju, et mulle ei maitsenud. Ausalt ei meeldi mulle enamus gluteenivabu küpsetisi. No jube polnud, aga vabatahtlikult ei sööks. Poiss aga vitsutas küll, nii et võib lugeda koogi õnnestunuks

Pille
postitatud 31.05.2023 09:28

Zoozi tehtud pilt ka:

Liina
postitatud 13.11.2010 13:02

Tehtud. Panin neli banaani: 2 tegin kahvliga puruks ja segasin taignasse, kaks viilutasin ja puistasin kihina vahele. Meile maitses. Toidulaua mitmekesistamise huvides soovitan kõigil ära proovida;)

Proovisin siis ka
postitatud 23.06.2024 14:03

Kohe üldse ei meeldinud, enam ei tee.

Pille
postitatud 01.07.2024 15:41

Kui ei ole otseselt vaja gluteenivaba (ja ühtlasi ka täistaimset) kooki küpstada, siis on kindlasti Nami-Namis palju teisi banaanikeeksi retsepte, mida proovida.