2.5 dl vett
1.5 dl kookoshelbeid
2.5 dl riisijahu
1.5 dl maisijahu
1 tl söögisoodat
3 tükeldatud banaani
maitse järgi pruuni suhkrut
õli vormi määrimiseks
Sega vesi ja kookoshelbed piimjaks. Lisa suhkur. Sega kuivained omavahel. Sega kookospiim (ehk siis vesi+helbed) ja kuivained, lase seista.
Kalla tainas ja tükeldatud banaanid kihiti õlitatud koogivormi, nii et pealmiseks kihiks oleks tainas.
Küpseta 200kraadises ahjus tund aega.
Soome retsept (Banaani-riisikakku). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Banaanid püreestasin tükeldamise asemel. Tuli selline omamoodi kook. Värv oli hästi huvitav - oranzikas. Maitse kohta nii palju, et mulle ei maitsenud. Ausalt ei meeldi mulle enamus gluteenivabu küpsetisi. No jube polnud, aga vabatahtlikult ei sööks. Poiss aga vitsutas küll, nii et võib lugeda koogi õnnestunuks
Tehtud. Panin neli banaani: 2 tegin kahvliga puruks ja segasin taignasse, kaks viilutasin ja puistasin kihina vahele. Meile maitses. Toidulaua mitmekesistamise huvides soovitan kõigil ära proovida;)
Kohe üldse ei meeldinud, enam ei tee.
Kui ei ole otseselt vaja gluteenivaba (ja ühtlasi ka täistaimset) kooki küpstada, siis on kindlasti Nami-Namis palju teisi banaanikeeksi retsepte, mida proovida.
Banaani-riisikook
Gluteenivaba küpsetis. Kasuta hästi mahlaseid suuri banaane, muidu jääb tainas kuiv.