Kitsemampli-lõhesupp

Soome retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l kuuma kalapuljongit

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 porgandit (lõika ribadeks)

1 sibul

3-4 küüslauguküünt

2 tl kuivatatud basiilikut

musta pipart

4 keskmise suurusega kartulit

200-300 g värskeid kitsemampleid (u 5 dl)

400 g lõhefileed

värsket basiilikut serveerimiseks

Valmistamine

Kuumuta potis kalapuljong. Lisa purusatud tomatid, porgandiribad, hakitud sibul ja küüslauk. Maitsesta pipra ja kuivatatud basiilikuga. Hauta kümmekond minutit, kuni porgandid pehmenevad.

Samal ajal koori kartulid ja lõika kuubikuteks; puhasta värsked kitsemamplid ja lõika viiludeks. Lisa supile.

Kui kartulikuubikud on pehmed, siis lisa tükkideks lõigatud lõhefilee. Kuumuta paar minutit.

Maitsesta supp, serveerimisel puista peale värsket basiilikut.

Loe veel:

Soome retsept. 

LISA KOMMENTAAR