Soome retsept.
1 l kuuma kalapuljongit
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 porgandit (lõika ribadeks)
1 sibul
3-4 küüslauguküünt
2 tl kuivatatud basiilikut
musta pipart
4 keskmise suurusega kartulit
200-300 g värskeid kitsemampleid (u 5 dl)
400 g lõhefileed
värsket basiilikut serveerimiseks
Kuumuta potis kalapuljong. Lisa purusatud tomatid, porgandiribad, hakitud sibul ja küüslauk. Maitsesta pipra ja kuivatatud basiilikuga. Hauta kümmekond minutit, kuni porgandid pehmenevad.
Samal ajal koori kartulid ja lõika kuubikuteks; puhasta värsked kitsemamplid ja lõika viiludeks. Lisa supile.
Kui kartulikuubikud on pehmed, siis lisa tükkideks lõigatud lõhefilee. Kuumuta paar minutit.
Maitsesta supp, serveerimisel puista peale värsket basiilikut.
Kitsemampli-lõhesupp
Soome retsept.