Magushapu peedipüreesupp

Magushapukas boršimaitseline supp, ent püreesupi kujul.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

120 g sibulat (kooritud kaal)

100 g porgandit (kooritud kaal)

20 g küüslauku

400 g keedetud peeti

1 l veisepuljongit (võib olla kuubikust)

suhkrut

soola

soovi korral veidi äädikat

Serveerimiseks:

120 g suitsusinki väikeste kuubikutena

hapukoort

värsket hakitud murulauku

Valmistamine

Sulata potis või, lisa tükeldatud porgand, sibul ja küüslauk. Maitsesta vähese soolaga ning kuumuta, kuni aedviljad on klaasjad. Lisa tükeldatud peet ja kuumuta, kuni segu muutub erkroosaks.

Valmista veisepuljongikuubikust ja kuumast veest puljong.

Lisa puljong aedviljasegule, maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning keeda, kuni köögivili on pehme.

Kurna puljong, püreesta köögivili ja pane peenestatud köögivili puljongisse tagasi. Kuumuta korraks veel, siis maitsesta lõplikult (vajadusel lisa veidi äädikat).

Tükelda suitsusink kuubikuteks ning prae kergelt läbi (helepruuniks).

Serveeri supp singikuubikute, hapukoore ja hakitud murulauguga.

Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007).

LISA KOMMENTAAR