100 g võid
120 g sibulat (kooritud kaal)
100 g porgandit (kooritud kaal)
20 g küüslauku
400 g keedetud peeti
1 l veisepuljongit (võib olla kuubikust)
soovi korral veidi äädikat
Serveerimiseks:120 g suitsusinki väikeste kuubikutena
hapukoort
värsket hakitud murulauku
Sulata potis või, lisa tükeldatud porgand, sibul ja küüslauk. Maitsesta vähese soolaga ning kuumuta, kuni aedviljad on klaasjad. Lisa tükeldatud peet ja kuumuta, kuni segu muutub erkroosaks.
Valmista veisepuljongikuubikust ja kuumast veest puljong.
Lisa puljong aedviljasegule, maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning keeda, kuni köögivili on pehme.
Kurna puljong, püreesta köögivili ja pane peenestatud köögivili puljongisse tagasi. Kuumuta korraks veel, siis maitsesta lõplikult (vajadusel lisa veidi äädikat).
Tükelda suitsusink kuubikuteks ning prae kergelt läbi (helepruuniks).
Serveeri supp singikuubikute, hapukoore ja hakitud murulauguga.
Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007).
Magushapu peedipüreesupp
Magushapukas boršimaitseline supp, ent püreesupi kujul.