Rummi-ploomivaht

Rammus dessert kuivatatud ploomidest.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g pakk kuivatatud ploome

1 dl vett

1 dl rummi VÕI

2 tl rummiessentsi + 1 dl vett

200 g maitsestamata toorjuustu

4 dl 35% rõõska koort

0.75 dl Demerara suhkrut / rafineerimata roosuhkrut

2 tl vanillisuhkrut

Soovi korral kaunistuseks:

šokolaadi

sarapuupähkleid

Valmistamine

Sega potis ploomid, vesi, rumm ja suhkur. Keeda nõrgal tulel umbes 15 minutit, kuni ploomid on pehmed. Püreesta ja lase jahtuda.

Vahusta rõõsk koor, maitsesta vanillsuhkruga.

Sega toorjuust ja rummi-ploomisegu. Sega ettevaatlikult juurde vahukoor. Jaota magustoidupokaalidesse.

Soovi korral kaunista šokolaadilaastude ja hakitud pähklitega.

K-Marketi retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 26.01.2010 22:11

Rammus, kuid mõnus magustoit.Antud retsept oli kaheksale, kuid sõime kolmekesi. Tõsi, enamus läks mehe kõhtu:)

Pille
postitatud 31.01.2016 17:32

Zoozi on sellise foto saatnud kunagi:

Tiina
postitatud 30.11.2013 19:26

Meile meeldis, mõnus magustoit, tumeda šokolaadi laastud sobisid peale imehästi. Tegin pool kogust ja panin toorjuustu 100 g asemel 150, aga see ei seganud üldse. Ilmselt tuli lihtsalt veidi toorjuustusem kui ette nähtud.

Kaare
postitatud 31.01.2016 15:53

Mulle must ploom meeldib ja sellepärast oli ka magustoit väga maitsev. Laps aga näiteks ei tahtnud üldse, hoolimata sellest, et olin alkoholita teinud.