250 g pakk kuivatatud ploome
1 dl vett
1 dl rummi VÕI
2 tl rummiessentsi + 1 dl vett
200 g maitsestamata toorjuustu
4 dl 35% rõõska koort
0.75 dl Demerara suhkrut / rafineerimata roosuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Soovi korral kaunistuseks:Sega potis ploomid, vesi, rumm ja suhkur. Keeda nõrgal tulel umbes 15 minutit, kuni ploomid on pehmed. Püreesta ja lase jahtuda.
Vahusta rõõsk koor, maitsesta vanillsuhkruga.
Sega toorjuust ja rummi-ploomisegu. Sega ettevaatlikult juurde vahukoor. Jaota magustoidupokaalidesse.
Soovi korral kaunista šokolaadilaastude ja hakitud pähklitega.
K-Marketi retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Rammus, kuid mõnus magustoit.Antud retsept oli kaheksale, kuid sõime kolmekesi. Tõsi, enamus läks mehe kõhtu:)
Meile meeldis, mõnus magustoit, tumeda šokolaadi laastud sobisid peale imehästi. Tegin pool kogust ja panin toorjuustu 100 g asemel 150, aga see ei seganud üldse. Ilmselt tuli lihtsalt veidi toorjuustusem kui ette nähtud.
Mulle must ploom meeldib ja sellepärast oli ka magustoit väga maitsev. Laps aga näiteks ei tahtnud üldse, hoolimata sellest, et olin alkoholita teinud.
Rummi-ploomivaht
Rammus dessert kuivatatud ploomidest.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest.