Safranilõhe porgandipadjal

Lihtne ja pidulik jõuluhõnguline kalaroog. Safran annab igale roale väga luksusliku maitsenüansi!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g e. 4 viilu naha ja luudeta lõhefileed

3 porgandit

2 dl kohvi- või vahukoort

1 tl hakitud värsket rosmariini

0,25 g safranit + lusikatäis kuuma vett

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Koori porgandid ning lõika õhukesteks viiludeks. Laota ahjuvormi põhja. Tõsta peale lõhefileetükid ning maitsesta soola ja pipraga. 

Sega safran lusikatäie kuuma veega, lase 5 minutit tõmmata. 

Sega rõõsk koor, rosmariin ja safranitõmmis, kalla kalale.  Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. 

Kaunista värske rosmariiniga ning serveeri keedetud riisiga

Loe veel:

Retsept on rootsi ajakirjast Arla Köket (5/2004, Saffranslax), pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.09.2023 09:07

Oi, mulle meeldis ja teistele ka. Safran annab roale väga ilusa värvi ja piduliku hõngu. Sobib kindlasti talvisele - eriti jõulusele - pidulauale.

Pille
postitatud 21.08.2024 09:54

Pilt ikka ka: