Lihtne ja pidulik jõuluhõnguline kalaroog. Safran annab igale roale väga luksusliku maitsenüansi!
500 g e. 4 viilu naha ja luudeta lõhefileed
3 porgandit
2 dl kohvi- või vahukoort
1 tl hakitud värsket rosmariini
0,25 g safranit + lusikatäis kuuma vett
soola ja musta pipart
keedetud riisi
Koori porgandid ning lõika õhukesteks viiludeks. Laota ahjuvormi põhja. Tõsta peale lõhefileetükid ning maitsesta soola ja pipraga.
Sega safran lusikatäie kuuma veega, lase 5 minutit tõmmata.
Sega rõõsk koor, rosmariin ja safranitõmmis, kalla kalale. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.
Kaunista värske rosmariiniga ning serveeri keedetud riisiga
Retsept on rootsi ajakirjast Arla Köket (5/2004, Saffranslax), pildi tegi Juta Kübarsepp
Oi, mulle meeldis ja teistele ka. Safran annab roale väga ilusa värvi ja piduliku hõngu. Sobib kindlasti talvisele - eriti jõulusele - pidulauale.
Pilt ikka ka:
Safranilõhe porgandipadjal
Lihtne ja pidulik jõuluhõnguline kalaroog. Safran annab igale roale väga luksusliku maitsenüansi!