Kuumuta õli nõrgal kuumusel teflonpannil. Lisa sinepiseemned, sega õliga. Kata pann kaanega ning kuumuta, kuni seemned praksuma hakkavad. Keera tuli kinni, ent ära kaant eemalda (oota umbes 1 minut, kuni sinepiseemned enam ei praksu).
Kummuta sinepiseemned madalasse kaussi, sega Dijoni sinepi, vahtrasiirupi, äädika, soola ja pipraga. Lisa lõhefileetükid, keera neid marinaadis ning lase külmkapis 20 minutit maitsestuda.
Tõsta lõhefileed marinaadist välja ning aseta fooliumiga kaetud ahjupannile. Tõsta lusikaga peale marinaadist sinepiseemned.
Küpseta mõõdukalt kuumas grillahjus 5 minutit. Siis kata kalatükid kergelt fooliumiga ning küpseta veel 5 minutit.
Serveeri põld-võõrkapsa e. rukola ja tomati salatiga.
Retsept on Briti ajakirjast SHAPE (Sweet and sour salmon). Pildi tegi ZOOZI.
Magushapu lõhe sinepi ja vahtrasiirupiga
Maitserikas lõhe vahtrasiirupi, sinepi ja palsamiäädikaga. Serveeri rukola-tomatisalatiga.