Magushapu lõhe sinepi ja vahtrasiirupiga

Maitserikas lõhe vahtrasiirupi, sinepi ja palsamiäädikaga. Serveeri rukola-tomatisalatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

3 sl kollaseid sinepiseemneid

3 sl Dijoni sinepit

3 sl vahtrasiirupit

1 tl palsamiäädikat (balsamico)

0.25 tl meresoola

0.25 tl purustatud musta pipart

4 tk lõhefileed (a 175 g)

Valmistamine

Kuumuta õli nõrgal kuumusel teflonpannil. Lisa sinepiseemned, sega õliga. Kata pann kaanega ning kuumuta, kuni seemned praksuma hakkavad. Keera tuli kinni, ent ära kaant eemalda (oota umbes 1 minut, kuni sinepiseemned enam ei praksu).
Kummuta sinepiseemned madalasse kaussi, sega Dijoni sinepi, vahtrasiirupi, äädika, soola ja pipraga. Lisa lõhefileetükid, keera neid marinaadis ning lase külmkapis 20 minutit maitsestuda.
Tõsta lõhefileed marinaadist välja ning aseta fooliumiga kaetud ahjupannile. Tõsta lusikaga peale marinaadist sinepiseemned.
Küpseta mõõdukalt kuumas grillahjus 5 minutit. Siis kata kalatükid kergelt fooliumiga ning küpseta veel 5 minutit.
Serveeri põld-võõrkapsa e. rukola ja tomati salatiga.

Retsept on Briti ajakirjast SHAPE (Sweet and sour salmon). Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 30.01.2010 22:26

Väga maitsev!