Mustikapirukas

Väga hõrk ja kreemine mustikapirukas, mille valmistamisel võib kasutada nii äsjakorjatud kui ka külmutatud mustikaid.

Pirukas jääb eriti hõrk Saare 20% hapukoorega!

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g toasooja võid

60 g suhkrut (0.75 dl)

1 muna

120 g nisujahu (u 2 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

1 dl rukkihelbeid või kaerahelbeid või neljaviljahelbeid

Kate:

250 g Saare 20% hapukoort

1 muna

60 g suhkrut (0.75 dl)

2 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti

200 g (külmutatud) mustikaid (4 dl)

1 sl kartulitärklist vajadusel (kui kasutad külmutet marju)

Valmistamine

Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja kuivained. Suru segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.

Puista mustikad tainapõhjale (NB! kui kasutad sügavkülmutatud mustikaid, siis sega need kartulitärklisega).

Sega hapukoor muna ja suhkruga, kalla segu mustikatele.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kergelt kuldne.

Lase veidi jahtuda, siis lõika tükkideks ja serveeri.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mina
postitatud 23.02.2006 11:11

väga hea kook on!Lihtne ja odav pealegi.

Eestikeel
posted on 28.04.2019 18:25

Noo

Kristi
postitatud 28.04.2007 17:41

Olen seda korduvalt teinud, kuid mitte mustikate vaid must- ja punasõstardega. ka ääretult maitsev. lihtne ja odav. superhea!

Adriana
postitatud 27.07.2009 10:43

Kuna sai mustikal käidud, siis tegin mustikakooki, ainult kaerahelbed jätsin välja ja panin pisut täisterajahu. On tõesti hea.

Annika Kits
postitatud 16.08.2013 13:32

Tuli töesti väga hea kreemjas ja mustikane, aga mul jäi pöhi veidi paks (ei taibanud seda vormi servadele määrida, nagu retsepti juures oleval fotol tehtud).

Kaare
postitatud 22.01.2016 11:37

Meeldib, et põhja pole vaja eelküpsetada. Helbed muutsid pirukapõhja kuidagi mõnusalt õhuliseks. Teeksin teinekordki näiteks sõstardega, mustikate-vaarikate või rabarbriga.

PilleRiin
postitatud 21.07.2016 18:04

kook tuli hea :) mul oli küll 200g toorjuustu ja 50g hapukoort. segades oli tunne, et tuleks 2 muna panna kattesse, ei pannud ja jäigi liiga voolav. st ilusat pilti ei saa. aga no välimus ei mõjuta maitset õnneks.

PilleRiin
posted on 26.07.2016 12:19

kahe munaga kattes oli okei :)

Triinu Rajasalu
postitatud 22.07.2016 11:08

Proovin homme ära, peab metsast mustikaid juurde tooma. Meil on viimastel päevadel menüüs olnud mustikamuffinid, mustikatega pannkoogid, mustikatega sõrnikud, mustikad piimaga, jogurtiga, jäätisega, lihtsalt mustikad jne.

Lilly Smuul
postitatud 23.07.2016 17:59

Tegin eile. no on ikka hea.... Ilma selle postituseta siin poleks ma koogitegemiseni jõudnud. Tänud!

Helbe
postitatud 03.09.2016 19:55

Väga hea kook olen küll ise retsepti veits muutnud koostisoosade kogutega ja nisujahu asemel kasutanud speldi täistera jahu.
Täna teen siis külmutatud mustikatega vaatame mis tuleb aga lõhn on küll super.

Raili
postitatud 29.07.2017 17:33

Minu eelmise suve lemmik. Esmaspäeval saabuvad uued mustikad ja kohe läheb ka kook ahju. Seekord proovin teha kaerajahuga.

Siiri Salumägi
postitatud 30.07.2017 21:10

nämmmmmm..

Eleonora
postitatud 31.07.2017 22:05

Tegin täna seda pirukat, oli väga maitsev. Väga lihtne ja odav

Tiina Arusoo
postitatud 14.08.2017 15:47

Mu meelest parim retsept. Olen lisanud veel vaarikaid. ❤

Pille
posted on 14.08.2017 18:33

Siis saad kuningannakoogi :)

Rille Villems
postitatud 14.08.2017 16:38

See kook on igasuvine hitt, mida tuleb kindlasti esimestest mustikatest teha! Ja siis korrata ja korrata ja vahepeal marju muuta (vaarikatega on ka imehea!)... :D

Pille Greenan
postitatud 15.08.2017 19:46

Mulle eriti ei meeldinud see kook, mustikatega jäi kuidagi see kook lahjaks. Järgmine kord proovin kindlasti vaarikatega!

Helina
postitatud 15.09.2018 19:21

Hei,kas kasutasite kaerahelbeid või kiirkaerahelbeid

Pille
posted on 16.09.2018 10:06

Kiirkaerahelbed sobivad natuke paremini, aga mõlematega saab hakkama, Helina!