Herne-spinatisupp

Selle supi valmistamisel tuleks kindlasti kasutada külmutatud herned - värsked herned annavad supile kerge jahumaitse.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

350 g külmutatud herneid

450 g värsket spinatit

2 sl oliiviõli

1 väike sibul

1 väike apteegitillimugul

1.5 l kuuma köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli suures potis (NB! mitte malmpotis, sest see muudab spinati maitset!) Lisa hakitud sibul ning õhukeselt viilutatud apteegitill. Sega, kuni aedviljad on õliga kaetud ning kuumuta nõrgal kuumusel, kuni aedviljad on pehmed, aga mitte pruunistunud.

Samal ajal pese spinat ja eemalda jämedad varrerootsud.

Lisa herned potti, siis lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Kui segu uuesti podisema hakkab, lisa spinat. Kuumuta umbes 10 minutit, kuni spinatilehed on närbunud, ent ikka veel kaunilt rohelised.

Tõsta supp kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks.

Maitsesta ja serveeri koos röstitud ja oliivõliga niristatud ciabattaga.

Loe veel:

Nigel Slateri retsept "Frozen Pea and Spinach Soup" ilmus Sainsbury's Magazine's. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.04.2023 18:21

Kasutaja Mann on sellise pildi teinud:

Kybarsepp
postitatud 29.04.2023 11:23

Meeldis väga!