Kuumuta oliiviõli suures potis (NB! mitte malmpotis, sest see muudab spinati maitset!) Lisa hakitud sibul ning õhukeselt viilutatud apteegitill. Sega, kuni aedviljad on õliga kaetud ning kuumuta nõrgal kuumusel, kuni aedviljad on pehmed, aga mitte pruunistunud.
Samal ajal pese spinat ja eemalda jämedad varrerootsud.
Lisa herned potti, siis lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Kui segu uuesti podisema hakkab, lisa spinat. Kuumuta umbes 10 minutit, kuni spinatilehed on närbunud, ent ikka veel kaunilt rohelised.
Tõsta supp kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks.
Maitsesta ja serveeri koos röstitud ja oliivõliga niristatud ciabattaga.
Herne-spinatisupp
Selle supi valmistamisel tuleks kindlasti kasutada külmutatud herned - värsked herned annavad supile kerge jahumaitse.