Ebaküdoonia sukaad ehk suhkrustatult kuivatatud ebaküdooniad on maitsev maiuspala.
ebaküdoonia lõike
tuhksuhkrut
Ebaküdooniasukaadi valmistamiseks kõlbavad hästi siirupi valmistamisest üle jäänud suhkrustunud viljalõigud.
Siirupist nõrutatud ebaküdooniaviilud aseta kuivatuskapi või ABC-kuivati korral sõeltele ning kuivata 60¤C juures.
Nende puudumisel veereta viile tuhksuhkrus ja aseta õhukese kihina vahapaberiga kaetud plaadile ning kuivata toatemperatuuril.
Selliselt kuivatatud ebaküdooniasukaad on tõeline maiuspala nii noorele kui vanale maiasmokale.
Mis tingimustel sukaadi kõige parem hoiustada oleks?
Ebaküdooniasukaad
Ebaküdoonia sukaad ehk suhkrustatult kuivatatud ebaküdooniad on maitsev maiuspala.