Ebaküdooniasukaad

Ebaküdoonia sukaad ehk suhkrustatult kuivatatud ebaküdooniad on maitsev maiuspala.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

ebaküdoonia lõike

tuhksuhkrut

Valmistamine

Ebaküdooniasukaadi valmistamiseks kõlbavad hästi siirupi valmistamisest üle jäänud suhkrustunud viljalõigud.

Siirupist nõrutatud ebaküdooniaviilud aseta kuivatuskapi või ABC-kuivati korral sõeltele ning kuivata 60¤C juures.

Nende puudumisel veereta viile tuhksuhkrus ja aseta õhukese kihina vahapaberiga kaetud plaadile ning kuivata toatemperatuuril.

Selliselt kuivatatud ebaküdooniasukaad on tõeline maiuspala nii noorele kui vanale maiasmokale.

LISA KOMMENTAAR

Konn
postitatud 02.10.2024 12:38

Mis tingimustel sukaadi kõige parem hoiustada oleks?