Ebaküdooniasiirup (keedetud)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 kg ebaküdoonia lõike

1.3 kg suhkrut

Valmistamine

Lõika seemnetest puhastatud ebaküdooniad võimalikult õhukesteks seibideks-ratasteks (neist saad valmistada hiljem maitsva sukaadi).

Sega ebaküdoonialõigud suhkruga läbi, tiheda puunuia või -lusikaga. Jäta 6-12 tunniks toasooja seisma (soovitav on mõne tunni tagant segu taas segada ja tihendada).

Kui suhkur on täiesti sulanud, vala siirup lõikudelt keedupotti ja kuumuta aeglasel tulel keemiseni. Eralda vaht ja keeda seejärel veel 5 minutit.

Vala keev siirup eelkuumendatud purkidesse-pudelitesse ja sulge kohe õhukindlalt.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

T.Kraus
postitatud 08.09.2023 21:44

Kas vilju ei saaks kuidagi pehmemaks teha, kuuma veega, keeta?

Pille
postitatud 14.10.2023 17:58

Kas tükeldada on keeruline? Äkki siis lasta järelvalmida veidi?

Saasa
postitatud 14.10.2023 15:29

Tere minul olid ka ebaküdoonaid.