Püreesta astelpajumarjad sauseguriga. Koori ja tükelda õunad. Kalla marjad ja õunad potti, kalla peale suhkur. Keeda nõrgal kuumusel aeg-ajalt segades 30 minutit.
Tõsta moos kuumalt purkidesse ja sulge purgid kaanega. Säilita jahedas.
Selle keedise juures on 3 kilo suhkrut minu meelest täitsa miinimum. Ma panin isegi 3,5 kilo. Aga eks see suuresti olene ka sellest, kes kui magusat soovib.
Pärast marjade püreestamist vajuvad seemned kausi põhja. Mina neid moosile ei lisanud. Mul keedis ettenähtud suhkrukogusega liiga hapu ei jäänud, lausa vastupidi - supermaitsev tuli.
Jaana
postitatud 09.10.2017 16:58
Kaare, millega astelpajusid püreestasid? Ja sooviks ilma astelpajumarjade seemneteta moosi...On see võimalik?
Aili
postitatud 18.09.2022 18:38
Kuumuta marjad eelnevalt läbi ja hõõru läbi sõela.
Õuna-astelpajukeedis
Mõnusalt mõrkjas ja vitamiinirohke keedis.