Õuna-astelpajukeedis

Mõnusalt mõrkjas ja vitamiinirohke keedis.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 kg õunu

1 kg astelpaju marju

2.5 kg suhkrut

Valmistamine

Püreesta astelpajumarjad sauseguriga. Koori ja tükelda õunad. Kalla marjad ja õunad potti, kalla peale suhkur. Keeda nõrgal kuumusel aeg-ajalt segades 30 minutit.

Tõsta moos kuumalt purkidesse ja sulge purgid kaanega. Säilita jahedas.

Loe veel:

Pereköögi retsept (august 2004), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 08.08.2008 14:30

Selle keedise juures on 3 kilo suhkrut minu meelest täitsa miinimum. Ma panin isegi 3,5 kilo. Aga eks see suuresti olene ka sellest, kes kui magusat soovib.

Kaare
postitatud 08.10.2017 18:17

Pärast marjade püreestamist vajuvad seemned kausi põhja. Mina neid moosile ei lisanud. Mul keedis ettenähtud suhkrukogusega liiga hapu ei jäänud, lausa vastupidi - supermaitsev tuli.

Jaana
postitatud 09.10.2017 16:58

Kaare, millega astelpajusid püreestasid? Ja sooviks ilma astelpajumarjade seemneteta moosi...On see võimalik?

Aili
postitatud 18.09.2022 18:38

Kuumuta marjad eelnevalt läbi ja hõõru läbi sõela.