Tai kana-kookosekarri Panang Muu

Taipärane vürtsikas kanaroog kookospiimaga. Rooga võib teha ka sealihaga. Serveeri munanuudlite või jasmiiniriisiga. แพนงหมู

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g kreemjat kookospiima

2 sl õli

2-3 sl punast Tai karripastat

400 g ribadeks lõigatud seafileed või kanafileed

2 sl suhkrut

8 kahvrilaimilehte

2 sl nam pla kalakastet

Serveerimiseks:

munanuudleid või pikateralist või jasmiiniriisi

Valmistamine

Kuumuta karripastat õlis umbes 1 minut.

Lisa liharibad ning küpseta läbi. Seejärel lisa kookospiim, suhkur, laimilehed ja kalakaste. Keeda paar minutit.

Serveeri munanuudlite või jasmiiniriisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks serveeri riisi ja mitte munanuudlitega. 

Loe veel:

  • Phanaeng (tai k: พะแนง, ka phanang, panang jm) on punane Tai karri, mis on paks, soolane ja magus, maitset annab kahvrilaim. Phanaeng karripasta  praetakse kookospiimaga, tulemuseks on kreemjas kaste. Phanaeng karripasta sisse lähevad kuivatatud tšillid, kalganijuur, sidrunhein, kahvrilaim, koriandrijuur ja -seemned, vürtsköömned, küüslauk, šalott, krevetipasta, sool ja maapähklid. 
  • Valik Tai retsepte Nami-Namis

Soome Santa Maria retsept, pildi tegi COUSINELLA.

LISA KOMMENTAAR

Cousinella
postitatud 13.01.2011 23:29

Kuna punast karripastat polnud, kasutasin tavalist karripulbrit. Karripastaga oleks aga kindlasti maitsvam tulnud! Kaffiri laimi lehed saab asendada laimimahla- või koorega või ka sidruniga. Kalakastme asemel panin austrikastet.