Toorjuustu-lõheampsud

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

700 g vikerforelli- või lõhefileed

1.5 sl jämedat meresoola

0.5 sl suhkrut

purustatud musta pipart

200 g maitsestamata toorjuustu

1 sl mädarõigast (pastat)

0.5 dl hakitud tilli

1 tl vedelat mett

Kaunistuseks:

purustatud musta pipart

tilli

Valmistamine

Maitsesta lõhefileed soola, suhkru ja pipraga. Lõike filee pooleks ning pane lõhepoolikud vormi, "lihapooled" vastakuti. Aseta fileede vahele tillivõrseid. Kata vorm toidukilega ning aseta peale mingi raskus. Lase kalal külmkapis 2 ööpäeva maitsestuda. Keera peale esimest ööpäeva kala vormis ringi.
Eemalda kalalt luud ning nahk.
Sega toorjuust, mädarõigas, hakitud till, mesi ja pipar omavahel. Määri saadud toorjuustusegu kalafileedele.
Tõsta kalad umbes pooleks tunniks sügavkülma - siis on neid kergem tükeldada.
Lõika kala 2x2 cm kuubikuteks, kaunista tilliga.
Serveeri keedetud kartulite ja rukkileivaga.

Soomlaste K-Marketi retsept (Tuorejuusto-lohipalat)
LISA KOMMENTAAR