Maitsesta lõhefileed soola, suhkru ja pipraga. Lõike filee pooleks ning pane lõhepoolikud vormi, "lihapooled" vastakuti. Aseta fileede vahele tillivõrseid. Kata vorm toidukilega ning aseta peale mingi raskus. Lase kalal külmkapis 2 ööpäeva maitsestuda. Keera peale esimest ööpäeva kala vormis ringi.
Eemalda kalalt luud ning nahk.
Sega toorjuust, mädarõigas, hakitud till, mesi ja pipar omavahel. Määri saadud toorjuustusegu kalafileedele.
Tõsta kalad umbes pooleks tunniks sügavkülma - siis on neid kergem tükeldada.
Lõika kala 2x2 cm kuubikuteks, kaunista tilliga.
Serveeri keedetud kartulite ja rukkileivaga.
Soomlaste K-Marketi retsept (Tuorejuusto-lohipalat)
Toorjuustu-lõheampsud