Apelsini-mandlimarmelaad

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg apelsini

2 tk sidrunit

1.25 l vett

2 kg suhkrut

1 dl mandlilaaste

1 sl sidrunhapet

Valmistamine

Pese apelsinid ja sidrunid kuuma vee ja harjaga hoolega puhtaks, kuivata.
Lõika kõik viljad pooleks, siis neljaks ja seejärel veel õhukesteks viiludeks.
Nopi välja seemned, pane need marlikotikesse (seemned sisaldavad rohkelt pektiini ja aitavad seega kaasa marmelaadi paksenemisele).
Pane kõik sidruni- ja apelsiniviilud ning vesi paksupõhjalisse potti ning kuumuta. Lisa marlikotike seemnetega ning keeda kaane all nõrgal kuumusel umbes 50 minutit.
Võta marlikotike seemnetega välja.
Sega vähehaaval juurde suhkur ning keeda seejärel tugeval kuumusel 15 minutit.
Rösti mandlilaastud kuumal pannil kuldseks, lisa keetmise lõpupoole marmelaadile.
Eemalda tekkinud vaht.
Kalla umbes 1 dl kuuma marmelaadi väikesesse kaussi ning sega juurde sidrunhape. Kalla segu uuesti potti. Sege, lase veidi jahtuda.
Kalla marmelaad pestud purkidesse.
LISA KOMMENTAAR

saara
postitatud 22.12.2005 13:04

Ma pole varem apelsinimoosi keetnud, nüüd siis proovisin ära! Talvel on apelsinidel koor väga paks ja koore alust valget kihti ka palju... mina muidugi hakkisin kogu krempli moosi sisse, sest retseptis polnud selle kohta midagi lisatud... mis muidugi oli viga, sest moos sai mõru. Kellele mõrkjas moos ei maitse, soovitan koore riivida, valge kihi eemaldada ja apelsin väikesteks tükkideks hakkida... saab siledam ja magusam :) ... ja mandlid ei andnud suur midagi juurde :( võibolla kui topeltkogus panna, siis tunneb ka maitset. head keetmist! saara

Jeti
postitatud 22.02.2010 07:56

Panin Saara kommentaari mõjul koored potti marlikotis, koos seemnetega ja mandleid ei lisanud üldse lõpuks. Ja apelsini asemel olid hoopis klementiinid, mis osutusid ostes nii tulihapudeks, et süüa poleks neid suutnud. Minu jaoks tuli parajalt mõrkjas ja mõnus marmelaad:).