400 g pärmi- lehttainast
50 g sulatatud võid
1-2 tl apteegitilliseemneid
1-2 tl sinepiseemneid
100 g riivitud tšeddari, emmentali vm juustu
Lase külmutatud pärmi-lehttainal sulada.
Rulli tainas 5 mm paksuseks ja määri pealt sulavõiga. Puista tainale apteegitilli- ja sinepiseemneid. Puista peale riivitud juust, patsuta kergelt kokku ja pane tainas 15 minutiks külmikusse.
Siis vormi vastavalt soovile:
1) Lõika 2 cm laiusteks pikkadeks ribadeks ja keera keerdu. Pane ahjuplaadile.
2) Keera tainaplaadid pikemast servast tihedasti rulli, siis lõika 1 cm juppideks ja laota need ahjuplaadile.
3) Lõika tainas väikesteks ruutudeks või ristkülikuteks, tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 7 minutit või kuni pirukad on kuldsed.
Serveeri kohe.
Retsept on pärit www.simplyfood.co.uk veebilehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Seemned jätsin välja ja juustu panin tavalise. Lihtsalt tehtav maitsev suupiste!
Kasutaja VIKE pilt aastast 2010:
Tegime neid täna Viimsi seenioride kokandusringis Hõbekulp. Väga mõnusad - fenkoliseemned ja sinepiseemned annavad põneva maitse ja natuke ka tekstuuri.
Juustuküpsised seemnetega
Lihtsad lehttainaküpsised juustu ja erinevate seemntega. Sinepiseemned prõksuvad mõnusalt hamba all ja fenkoliseemned annavad põneva maitsenüansi.