Juustuküpsised seemnetega

Lihtsad lehttainaküpsised juustu ja erinevate seemntega. Sinepiseemned prõksuvad mõnusalt hamba all ja fenkoliseemned annavad põneva maitsenüansi.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g pärmi- lehttainast

50 g sulatatud võid

1-2 tl apteegitilliseemneid

1-2 tl sinepiseemneid

100 g riivitud tšeddari, emmentali vm juustu

Valmistamine

Lase külmutatud pärmi-lehttainal sulada.

Rulli tainas 5 mm paksuseks ja määri pealt sulavõiga. Puista tainale apteegitilli- ja sinepiseemneid. Puista peale riivitud juust, patsuta kergelt kokku ja pane tainas 15 minutiks külmikusse.

Siis vormi vastavalt soovile:

1) Lõika 2 cm laiusteks pikkadeks ribadeks ja keera keerdu. Pane ahjuplaadile.

2) Keera tainaplaadid pikemast servast tihedasti rulli, siis lõika 1 cm juppideks ja laota need ahjuplaadile.

3) Lõika tainas väikesteks ruutudeks või ristkülikuteks, tõsta ahjuplaadile. 

Küpseta 200-kraadises ahjus u 7 minutit või kuni pirukad on kuldsed.

Serveeri kohe.

Retsept on pärit www.simplyfood.co.uk veebilehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ssille
postitatud 09.12.2008 09:51

Seemned jätsin välja ja juustu panin tavalise. Lihtsalt tehtav maitsev suupiste!

Pille
postitatud 27.01.2025 13:01

Kasutaja VIKE pilt aastast 2010:

Pille
postitatud 27.01.2025 13:04

Tegime neid täna Viimsi seenioride kokandusringis Hõbekulp. Väga mõnusad - fenkoliseemned ja sinepiseemned annavad põneva maitse ja natuke ka tekstuuri.