Küpsetatud talleneerud linnumaksapasteediga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 talleneeru

soola ja musta pipart

250 g kreemjat hane- või kanamaksapasteeti

võid

3 dl kuiva valget veini

2 sl valget veiniäädikat

10 tera musta pipart

1 pikuti poolitatud tšillikaun

2 peenestatud pesa- ehk šalottsibulat

3 dl vasika- või veisepuljongit

1 tl inglise sinepit

1 tl Worcesteri kastet

1 tl Cayenne'i pipart

25 g magedat võid

Valmistamine

Ava neerud ettevaatlikult ning eemalda kelmed. Maitsesta soola ja pipraga, aseta iga neeru keskele väike tükk linnumaksapasteeti. Suru neeru kaks poolt uuesti kokku. Aseta peale võitükike ning tõsta neerud ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Samal ajal sega potis vein, äädikas, pipraterad, tšilli ja sibulad. Kuumuta tugeval tulelt, kuni kaste on poole võrra kokku keenud ehk redutseerunud. Lisa puljong ning lase taas poole võrra redutseeruda. Seejärel klopi juurde sinep ja Worcesteri kaste. Lisa Cayenne'i pipar ning klopi juurde või. Maitsesta kaste soola ja pipraga, kurna läbi sõela ning hoia soojas.

Serveeri küpsetatud neere kuuma kastmega.

Loe veel:

Briti telekanali UKTV retsept (Devilled Kidneys)

LISA KOMMENTAAR