Jogurtikeeks

Lihtne keeksilaadne jogurtikook.

Laia valiku keeksivorme leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

3 dl suhkrut

2 dl puuvilja- või marjajogurtit

0.5 dl rõõska koort

125 g sulatatud võid

1 tl jahvatatud kardemoni

4 dl nisujahu

1 tl söögisoodat

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga. Lisa jogurt, rõõsk koor, või, kardemon ja jahuga segatud sooda.

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit.

Soome Marttajärjestö retsept (jogurttikakku), pildi tegi TRIINPVR.

 

LISA KOMMENTAAR

Triinpvr
postitatud 25.06.2010 11:54

Äärmiselt lihtne, aga väga maitsev keeks. Võib olla kõigi jogurtitega ei tule nii hää, Pajumäe astelpajujogurtiga igastahes tuleb

Blondie
postitatud 14.10.2010 21:08

Ma ei tea, kas oli minul liiga vedel jogurt või milles asi, igal juhul pidin 1,5 dl jahu lisama, et muidu tainas päris voolas. Muidu mõnus keeks tõesti.

Tiina
postitatud 24.02.2011 20:20

Hea pehme keeks tuli. Ma rõõska koort ei pannud, selle asemel suurendasin jogurti kogust (kasutasin vedelamapoolset maitsestamata jogurtit). Aga 3 dl suhkrut on küll liiast, 2 dl on maksimaalne kogus.

Hexy
postitatud 20.12.2012 15:32

Kasutasin maasikajogurtit ja päris mõnusa maitse jättis keeksile. Ma paneksin natuke vähem suhkrut.

Tiina
postitatud 08.09.2014 13:06

Kasutasin mooni-martsipanijogurtit ja suhkrut panin vaid õige pisut. Aga tulemus tuli millegipärast nätske. Lõikasin siis viiludeks ja küpsetasin ahjus üle. Nüüd on mõnusad moonikuivikud :)

Mann
postitatud 26.07.2016 16:03

Väga meeldis see keeks, tegin tavalise maitsestamata jogurtiga ja suhkrut panin 2 dl, jäi pisut liiga magus, järgmine kord panen vaid 1 dl.

Helin
postitatud 07.10.2018 18:27

Mina kasutasin 2dl suhkrut ja lisasin keeksile ohtralt jõhvikaid. kasutasin kreekajogurtit, maitsestamata ja kook oli ikka päris magus. ilmselt kuna tegin topeltkoguse ja lisasin marjad, siis pidin küpsetamisaega tõstma korralikult.