2 muna
3 dl suhkrut
2 dl puuvilja- või marjajogurtit
0.5 dl rõõska koort
125 g sulatatud võid
1 tl jahvatatud kardemoni
4 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
Vahusta munad suhkruga. Lisa jogurt, rõõsk koor, või, kardemon ja jahuga segatud sooda.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit.
Soome Marttajärjestö retsept (jogurttikakku), pildi tegi TRIINPVR.
Äärmiselt lihtne, aga väga maitsev keeks. Võib olla kõigi jogurtitega ei tule nii hää, Pajumäe astelpajujogurtiga igastahes tuleb
Ma ei tea, kas oli minul liiga vedel jogurt või milles asi, igal juhul pidin 1,5 dl jahu lisama, et muidu tainas päris voolas. Muidu mõnus keeks tõesti.
Hea pehme keeks tuli. Ma rõõska koort ei pannud, selle asemel suurendasin jogurti kogust (kasutasin vedelamapoolset maitsestamata jogurtit). Aga 3 dl suhkrut on küll liiast, 2 dl on maksimaalne kogus.
Kasutasin maasikajogurtit ja päris mõnusa maitse jättis keeksile. Ma paneksin natuke vähem suhkrut.
Kasutasin mooni-martsipanijogurtit ja suhkrut panin vaid õige pisut. Aga tulemus tuli millegipärast nätske. Lõikasin siis viiludeks ja küpsetasin ahjus üle. Nüüd on mõnusad moonikuivikud :)
Väga meeldis see keeks, tegin tavalise maitsestamata jogurtiga ja suhkrut panin 2 dl, jäi pisut liiga magus, järgmine kord panen vaid 1 dl.
Mina kasutasin 2dl suhkrut ja lisasin keeksile ohtralt jõhvikaid. kasutasin kreekajogurtit, maitsestamata ja kook oli ikka päris magus. ilmselt kuna tegin topeltkoguse ja lisasin marjad, siis pidin küpsetamisaega tõstma korralikult.
Jogurtikeeks
Lihtne keeksilaadne jogurtikook.
Laia valiku keeksivorme leiate kauplusest Apelsin.