Imelihtsad müsliruudud

Müsliruudud säilivad õhukindlas karbis kuni 5 päeva. Sobivad hästi (laste) toidupakkidesse.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

100 g heledat muscovado pruuni suhkrut

4 sl kuldset siirupit

100 g pekanipähkleid

350 g suhkruta müslit

1 banaan

Valmistamine

Määri 18x22cm või 22x22cm koogivorm võiga ning vooderda küpsetuspaberiga.
Sulata potis või, suhkur ja siirup ning sega madalal kuumusel, kuni suhkur on sulanud. Lase veidi jahtuda.
Haki pooled pekaanpähklitest. Lisa hakitud pähklid, müsli ja katkitambitud banaan siirupisegule ning sega ühtlaseks.
Kalla koogivormi ning suru kokku. Puista peale terved pekanipähklid ning suru need kergelt segusse.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit, kuni müsli on tumekuldne ning koogi servad kergelt krõbedaks muutuvad.
Lase vormis jahtuda, siis libista terava noaga kook vormi servade küljest lahti.
Lõika 12 tükiks.

Retsept on BBC ajakirjast EasyCook (Autumn 2004, Really easy breakfast bars). Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Maris
postitatud 19.05.2009 15:22

Kas keegi lugejatest on neid müsliruute teinud? Kuidas koos püsib? Ma olen ühe sarnase retsepti järgi teinud, kus siirupi asemel oli kasutatud mett ja tulemuseks oli pelgalt röstitud müsli. Segasin siis selle omakorda munaga ja uuesti ahju. Alles siis püsis koos, nii et sai lõigata.

Itakene
postitatud 05.09.2010 14:57

Minul püsisid ilusti koos. :) pekaanipähklite asemel kasutasin kreeka pähkleid, need olid lihtsalt kodus olemas. Banaani lisamine on minu jaoks uus ja maitses seda tunda ei ole.Muidu maitsvad, ainult pisut liiga magusad minu maitsele.