100 g võid
100 g heledat muscovado pruuni suhkrut
4 sl kuldset siirupit
100 g pekanipähkleid
350 g suhkruta müslit
1 banaan
Määri 18x22cm või 22x22cm koogivorm võiga ning vooderda küpsetuspaberiga.
Sulata potis või, suhkur ja siirup ning sega madalal kuumusel, kuni suhkur on sulanud. Lase veidi jahtuda.
Haki pooled pekaanpähklitest. Lisa hakitud pähklid, müsli ja katkitambitud banaan siirupisegule ning sega ühtlaseks.
Kalla koogivormi ning suru kokku. Puista peale terved pekanipähklid ning suru need kergelt segusse.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit, kuni müsli on tumekuldne ning koogi servad kergelt krõbedaks muutuvad.
Lase vormis jahtuda, siis libista terava noaga kook vormi servade küljest lahti.
Lõika 12 tükiks.
Retsept on BBC ajakirjast EasyCook (Autumn 2004, Really easy breakfast bars). Pildi tegi ITAKENE.
Kas keegi lugejatest on neid müsliruute teinud? Kuidas koos püsib? Ma olen ühe sarnase retsepti järgi teinud, kus siirupi asemel oli kasutatud mett ja tulemuseks oli pelgalt röstitud müsli. Segasin siis selle omakorda munaga ja uuesti ahju. Alles siis püsis koos, nii et sai lõigata.
Minul püsisid ilusti koos. :) pekaanipähklite asemel kasutasin kreeka pähkleid, need olid lihtsalt kodus olemas. Banaani lisamine on minu jaoks uus ja maitses seda tunda ei ole.Muidu maitsvad, ainult pisut liiga magusad minu maitsele.
Imelihtsad müsliruudud
Müsliruudud säilivad õhukindlas karbis kuni 5 päeva. Sobivad hästi (laste) toidupakkidesse.