Grillitud saiaviilud hautatud kapsaga

Crostone di cavolo - Tessa Kirose retsept

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

800 g savoia kapsast

4 sl oliiviõli

1 oksa rosmariini

3 küüslauguküünt (neist 2 suru noaseljaga katki)

1 väike punane tšilli

vett

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

6 viilu ciabatta't

külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni.

Eemalda kapsalt välimised inetud lehed ja varreroots. Lõika kapsas seejärel peenikesteks ribadeks. Pane keeva vette ning keeda 5 minutit. Nõruta, vala vesi minema.

Kuumuta suurel pannil õli, lisa rosmariinioks ning kuumuta paar minutit, et õli hõrgu rosmariinimaitse omandaks. Võta rosmariinioks välja ja viska minema.

Pane õli sisse puhastatud 2 küüslauguküünt ning tšillihelbed, seejärel kapsaribad. Maitsesta soola ja pipraga. Vala pannile 7,5 dl vett, kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel tund aega, aeg-ajalt segades. Kui kapsas kipub n-ö 'kuivale jääma', siis lisa veidi vett.

Rösti saiaviilud mõlemalt poolt kuldseks, siis hõõru ühelt poolt kolmanda küüslauguküünega.

Serveerimiseks tõsta igale saiaviilule suur ports hautatud kapsast ning nirista peale oliiviõli.

LISA KOMMENTAAR