800 g savoia kapsast
4 sl oliiviõli
1 oksa rosmariini
3 küüslauguküünt (neist 2 suru noaseljaga katki)
1 väike punane tšilli
vett
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:6 viilu ciabatta't
külmpressitud oliiviõli
Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni.
Eemalda kapsalt välimised inetud lehed ja varreroots. Lõika kapsas seejärel peenikesteks ribadeks. Pane keeva vette ning keeda 5 minutit. Nõruta, vala vesi minema.
Kuumuta suurel pannil õli, lisa rosmariinioks ning kuumuta paar minutit, et õli hõrgu rosmariinimaitse omandaks. Võta rosmariinioks välja ja viska minema.
Pane õli sisse puhastatud 2 küüslauguküünt ning tšillihelbed, seejärel kapsaribad. Maitsesta soola ja pipraga. Vala pannile 7,5 dl vett, kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel tund aega, aeg-ajalt segades. Kui kapsas kipub n-ö 'kuivale jääma', siis lisa veidi vett.
Rösti saiaviilud mõlemalt poolt kuldseks, siis hõõru ühelt poolt kolmanda küüslauguküünega.
Serveerimiseks tõsta igale saiaviilule suur ports hautatud kapsast ning nirista peale oliiviõli.
Grillitud saiaviilud hautatud kapsaga
Crostone di cavolo - Tessa Kirose retsept