Ahjuforell krevetikattega

Seda rooga võib valmistada ka lõhefileest.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg nahaga forelli- või lõhefileed

200 g kooritud krevette

3 dl hapukoort

tilli

soola ja sidrunipipart

Valmistamine

Kalla vormi põhja tilk vett. Loputa forellifilee ning aseta see vormi, nahk allpool. Maitsesta. 

Sega hapukoor krevettidega. Tõsta segu forellifileele.*

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, olenevalt kalafilee paksusest.

Nipid ja soovitused:

  • Kasutaja ELIS soovitab krevetid hapukooresegu peale asetada, mitte sisse segada.

Loe veel:

Soome retsept (Uunikala katkarapukuorrutuksella), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 17.04.2009 18:50

Lõhe ja krevetid on alati hea kooslus, siinne retsept polnud erandiks. Maitsev õhtusöök. Juurde pakkusin pruuni riisi.

K.
postitatud 03.01.2012 13:55

Meeldis väga, tervele perele.

Hexy
postitatud 05.05.2012 13:09

Väga maitsev.

Maani
postitatud 10.12.2014 10:30

kas krevetid peavad olema toored või võib keedetuid kasutada? Nii pikka kuumutamist eelkeedetud vist ei talu?

Pille
postitatud 10.12.2014 13:01

Maani - tead, hapukooreteki sisse peidetult sobivad need keedetud krevetid ka (need ju palju soodsama hinnaga enamasti). Samas juhul, kui Sa krevette hapukoore sisse peita ei taha, siis tasuks ehk tõesti kala pea valmis küpsetada, siis krevetid peale laduda ja veel 5-10 minutiks ahju pista?

Pille
postitatud 03.08.2022 16:08

Elis saatis 2011. aastal sellise pildi: