Piimakissell

Lihtne ja juba lapsepõlvest tuttav magustoit. Idee serveerida piimakisselli metsmaasikatega on Marult - ise olin seni kasutanud enamasti mustikaid.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l piima

4 sl maisitärklist või kartulitärklist

5 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Serveerimiseks:

mustikaid või metsmaasikaid

Valmistamine

Sega potis 9 dl piima ja suhkur ning kuumuta tasekesi keemiseni. Lisa ülejäänud piimaga segatud maisitärklis* ja kuumuta õrnalt segades uuesti keemiseni. Keeda 2-3 minutit, kuni kissell pakseneb. Lisa vanillsuhkur või -ekstrakt.

Jaota kissell magustoidukaussidesse, puista peale suhkrut. Lase jahtuda ning serveeri kisselli marjadega.

* Kui kasutad kartulitärklist, siis sega see 1 dl külma piimaga ning lisa keemiseni kuumutatud ülejäänud piimale pidevalt segades. Kuumuta segades, kuni kissell pakseneb, aga ära enam keema lase, sest siis kissell veeldub!

LISA KOMMENTAAR

p.
postitatud 20.12.2005 19:13

n2mmmmmmmmmmmmm:)

Kairit
postitatud 11.08.2009 13:19

Mälestusi lapsepõlvemaalt. See oli üks mu lemmikamagustoite, mida ema ikka tegi. Kahjuks ei mu lapsed ega abikaas oska sellest lugu pidada. Teen vahel siis lihtsalt endale…

Liisi
postitatud 16.07.2010 12:21

Väga mõnus magustoit.

Heleen
postitatud 05.10.2011 16:32

Njom-njom :P Mustsõstramoosiga igati hää.

fiisi
postitatud 25.01.2012 21:41

Ei soovita kartulitärklisega teha. Võibolla tegin midagi valesti (nt jätsin tärklise tooreks?), aga minu kissellil oli juba kõrvalmaitse. Maisitärklisega tuli väga hea. Ma ei teinud üldse esimest korda kisselli, kakaokissell ja karamellikissell on alati kartulitärklisega välja tulnud. Aga piimakissell tuli kartulitärklisega ikka väga halb.

Eleriin
postitatud 25.10.2012 19:09

Laps ekstra palus teha ja tänu kommentaaridele tegin maisitärklisega. Tuli välja väga hea ja poisid 3kesi pistsid potitäie nahka.

Kis kis
postitatud 01.04.2020 16:31

Pole maisi tärklist arvan,et tuleb ka kaerulitärklisega.

Regina
postitatud 28.11.2012 12:38

Täna on see meie peres magustoit, vaatame kuidas tuleb siis maisitärklisega :)

Hexy
postitatud 30.06.2013 13:20

Tegin kartulitärklisega ja maitses hästi, ainult minu jaoks natuke liiga magus.

kil
postitatud 30.01.2014 19:08

see tuli natsa magus kuid me jälgisime repsepti ja tegime samm sammult õigesti

Kristine.
postitatud 13.11.2015 18:24

Mmmmmm nii nämmi asi. Teen täna seda õnneks minu lapsed söövad ka seda. Oh lapsepõlv tuleb igakord seda süües meelde.

Tiit
postitatud 20.01.2018 17:25

4 supilusikat on ikka väga palju tärklist. Sitt retsept, suur pettumus

Karamell
postitatud 06.10.2019 23:27

Ju võtsid lusikad kuhjaga täis. Siis läheb jah paksuks kissell

..
postitatud 07.02.2020 20:11

Supilusikas on ikka mitte rohkem ega vähem kui 15 ml. Ju siis panid mööda.

Kati
postitatud 19.07.2018 19:37

Kas kissell peabki nagu tatt jääma? Tegin 3 l ja panin 13 spl kartulitärklist.

Pille
postitatud 03.08.2018 11:22

Kati, Sa oleksid pidanud panema 3 L kohta 12 triiki supilusikatäit tärklist. Ja supilusikas = 15 ml, mitte suvaline hiidsuur supilusikas :)

Borka
postitatud 16.04.2020 13:08

Piimakiselli kutsutigi vanasti kaameli tatiks :D Kui liiga vedel on siis mulle üldse ei meeldi :D Las venib, maitseb ikka nagu lapsepõlves :D

Helle
postitatud 18.01.2023 21:18

Kaamelitatt oli hoopis teistsugune kissell, mitte piimakisell. Kaamelitatti pakuti tavalistest klaasidest.

Autor maitsev
postitatud 13.12.2018 18:16

Maitseeeev ;)

eitea
postitatud 29.11.2021 14:36

Miks nii palju piima läheb?

Head asja tulebki palju teha.
postitatud 07.09.2023 19:15

Mina teen suurele perele minimaalselt 2 liitriga. Ehk see " palju piima" oleneb küll nüüd tegijast ja sööjatest :)