1 l piima
4 sl maisitärklist või kartulitärklist
5 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Serveerimiseks:Sega potis 9 dl piima ja suhkur ning kuumuta tasekesi keemiseni. Lisa ülejäänud piimaga segatud maisitärklis* ja kuumuta õrnalt segades uuesti keemiseni. Keeda 2-3 minutit, kuni kissell pakseneb. Lisa vanillsuhkur või -ekstrakt.
Jaota kissell magustoidukaussidesse, puista peale suhkrut. Lase jahtuda ning serveeri kisselli marjadega.
* Kui kasutad kartulitärklist, siis sega see 1 dl külma piimaga ning lisa keemiseni kuumutatud ülejäänud piimale pidevalt segades. Kuumuta segades, kuni kissell pakseneb, aga ära enam keema lase, sest siis kissell veeldub!
n2mmmmmmmmmmmmm:)
Mälestusi lapsepõlvemaalt. See oli üks mu lemmikamagustoite, mida ema ikka tegi. Kahjuks ei mu lapsed ega abikaas oska sellest lugu pidada. Teen vahel siis lihtsalt endale…
Väga mõnus magustoit.
Njom-njom :P Mustsõstramoosiga igati hää.
Ei soovita kartulitärklisega teha. Võibolla tegin midagi valesti (nt jätsin tärklise tooreks?), aga minu kissellil oli juba kõrvalmaitse. Maisitärklisega tuli väga hea. Ma ei teinud üldse esimest korda kisselli, kakaokissell ja karamellikissell on alati kartulitärklisega välja tulnud. Aga piimakissell tuli kartulitärklisega ikka väga halb.
Laps ekstra palus teha ja tänu kommentaaridele tegin maisitärklisega. Tuli välja väga hea ja poisid 3kesi pistsid potitäie nahka.
Pole maisi tärklist arvan,et tuleb ka kaerulitärklisega.
Täna on see meie peres magustoit, vaatame kuidas tuleb siis maisitärklisega :)
Tegin kartulitärklisega ja maitses hästi, ainult minu jaoks natuke liiga magus.
see tuli natsa magus kuid me jälgisime repsepti ja tegime samm sammult õigesti
Mmmmmm nii nämmi asi. Teen täna seda õnneks minu lapsed söövad ka seda. Oh lapsepõlv tuleb igakord seda süües meelde.
4 supilusikat on ikka väga palju tärklist. Sitt retsept, suur pettumus
Ju võtsid lusikad kuhjaga täis. Siis läheb jah paksuks kissell
Supilusikas on ikka mitte rohkem ega vähem kui 15 ml. Ju siis panid mööda.
Kas kissell peabki nagu tatt jääma? Tegin 3 l ja panin 13 spl kartulitärklist.
Kati, Sa oleksid pidanud panema 3 L kohta 12 triiki supilusikatäit tärklist. Ja supilusikas = 15 ml, mitte suvaline hiidsuur supilusikas :)
Piimakiselli kutsutigi vanasti kaameli tatiks :D Kui liiga vedel on siis mulle üldse ei meeldi :D Las venib, maitseb ikka nagu lapsepõlves :D
Kaamelitatt oli hoopis teistsugune kissell, mitte piimakisell. Kaamelitatti pakuti tavalistest klaasidest.
Maitseeeev ;)
Miks nii palju piima läheb?
Mina teen suurele perele minimaalselt 2 liitriga. Ehk see " palju piima" oleneb küll nüüd tegijast ja sööjatest :)
Piimakissell
Lihtne ja juba lapsepõlvest tuttav magustoit. Idee serveerida piimakisselli metsmaasikatega on Marult - ise olin seni kasutanud enamasti mustikaid.