Marineeritud rohelised tomatid

Tore viis nende tomatite hoidistamiseks, mis suvekuumas valmida ei jõudnud.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg ühesuuruseid rohelisi tomateid

vett

soola

Marinaad:

3 dl kanget veiniäädikat

4 dl vett

2 dl suhkrut

2 tl soola

1 loorberileht

10 tera vürtspipart

1-2 tšillikauna

1 tüümianioks

Valmistamine

Loputa tomatid ja eemalda sabad. Torka koore sisse mõned augud. Aseta tomatid keevasse, soolaga maitsestatud vette ja keeda kaane all umbes 5 minutit. Kalla vesi ära ja pane tomatid purki.

Sega potis marinaadiained koos piprakauna(de) ja tüümianioksaga. Keeda 2 minutit ja vala siis purki tomatite peale, nii et tomatid oleksid marinaadiga kaetud.

Sulge purgid kaanega, jahuta ning säilita jahedas.

Loe veel:

Idee ajakirjast "Kodukiri", retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Kat
postitatud 06.09.2021 23:08

Kui kange on ikkagi kange veiniäädikas ning kas selle saaks asendada 30% tavalise äädikaga (ja kuidas)?