1.5 kg riivitud või hakitud suvikõrvitsat
600 g punaseid sõstraid
1-2 dl vett
1 kg moosisuhkrut
Koori suvikõrvits, poolita, eemalda pehme siseosa ja seemned. Lõika viljaliha kuubikuteks või riivi jämedalt.
Mõõda vesi potti, lisa suvikõrvits ja sõstrad. Kuumuta auramiseni.
Lisa vähehaaval segades moosisuhkur. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel kuumusel aeg-ajalt segades 15-20 minutit.
Soovi korral tõsta pool segust teise potti ning püreesta - siis saad samast retseptist nii moosi kui ka püree.
Püree pane kohe väikestesse purkidesse, moosil lase esmalt pool tundi potis jahtuda ning pane alles siis purkidesse.
Säilita jahedas.
Soome MTV3 retsept (Kesäkurpitsa-punaherukkahillo/sose). Pildi tegi KÖÖGIKATAKE.
Tegin seda moosi. Väga vedel tuli. Pigem nagu suvikõrvitsa-sõstrakissell. Moos minu arusaama järgi peaks nagu veidi tahedam olema, eriti kui on moosisuhkruga tehtud.
Netcat, kas moos jahtudes ei läinud paksemaks? Ei oska muud arvata, et ehk olid sõstrad liigküpsed - parima moosi saab pigel peaaegu küpsetest punastest sõstardest, sest nende pektiinisisaldus on kõrgem (nt punasesõstraželeed üliküpsetest marjadest ei saa).
Tuleb tõesti veidi kompoti moodi, aga mul olid suht valmis sõstrad ja mitte nii palju moosisuhkrut. Jahtunud püreena väga vedel polegi. Maitselt väga mõnus.
mina vett ei pannud üldse ja et moos paksem tuleks, panin ka õunu. Riivitud suvikõrvits annab ise piisava vedeliku. Minul tuli väga hea moos.
Mõnus maitse, nagu mannavaht
kiidan ka, lihtne teha ja talvega pisteti moos viimseni nahka. kasutasin moosipaksendajat igaks juhuks.
Huvitav moos, mulle ja mehele maitses, isa ei olnud vaimustuses. Kindlasti teen järgmisel aastal veel. Igaks juhuks lasin moosi veel saumikseriga läbi, sest osa sööjaid ei armasta tükke.
Väga hea moos tuli :) Panin moosisuhkru asemel 500g tavalist suhkrut ja paki moosipaksendajat - tuli piisavalt magus ja piisavalt paks moos.
Ja vett ei pannud üldse.
Väga hea moos tuli ka mustade sõstardega sama retsepti järgi tehes.
Punasõstra-suvikõrvitsamoos
Siin retseptis sobib kasutada ülekasvanud suvikõrvitsaid, mis niisama toiduvalmistamiseks enam ei sobi.