Jaapani krevetivokk

Kogus
viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3-4 sellerivart

4 šalottsibulat

150 g värsket spinatit

140 g purk viilutatud vesikastaneid

1 kg koorimata või 350 g kooritud krevette

4 sl heledat jaapani sojakastet

3 dl vett

1.5 aedviljapuljongikuubikut

2 sl Maizena maisitärklist

1 sl rapsiõli

Valmistamine

Lõika seller ribadeks, sibulad õhukesteks viiludeks ning haki spinat jämedalt. Nõruta vesikastanid, koori krevetid.
Sega sojakaste, puljong ja maisitärklis omavahel.
Kuumuta wok-pann, lisa õli.
Lisa seller ja sibul ning prae pidevalt segades 2 minutit.
Tõsta peale spinat ning kata pann kaanega. Hauta paar minutit.
Kalla peale sojakastmesegu, lisa vesikastanid ning kuumuta keemiseni. Hauta 2 minutit.
Lisa viimasena krevetid ning kuumuta uuesti läbi. Ära enam keeda, sest krevetid muutuvad vintskeks!

Serveeri jasmiiniriisiga.

Retsept on rootsikeelselt Grön Gastronomi veebilehelt (Japansk räkwok)

LISA KOMMENTAAR