Hernekuskuss

Üks vähestest traditsioonilistest kuskussiretseptidest, mis liha ei sisalda.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g kuskussi

3 dl sooja vett

0,5-1 tl soola

1 sl rapsi- või päevalilleõli

250-500 g külmutatud väikeseid rohelisi herneid (petit pois)

3 sl või veidi rohkem võid

Valmistamine

Pane kuskuss kaussi ning lisa vähehaaval soolaga maitsestatud vesi. Sega, nii et kuskuss oleks ühtlaselt niiske. Lase umbes 15 minutit seista, kuni kuskussitangud paisuvad ja pehmenevad.

Lisa õli ja hõõru kuskuss käte abil ühtlaseks, nii et tükke ei jääks.

Kuumuta kuskuss potis kaane all aurutades läbi. Vajadusel lisa tilk vett, et kuskuss põhja ei kõrbeks.
Keeda herneid soolaga maitsestatud vees paar minutit.

Enne serveerimist sega kuskuss uuesti läbi, lisa või ja herned.

Loe veel:

Retsept on Claudia Rodeni raamatust "Tamarind & Saffron" (couscous with peas), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

cousinella
postitatud 11.02.2012 00:09

Kiiresti ja lihtsalt valmistatav lisand põhiroale.

Pille
postitatud 21.12.2024 13:49

Siin on Cousinella tehtud pilt ka:

Ilse
postitatud 18.12.2024 12:10

Päris tore vahepala.