Maroko kõrvitsa-kikerhernesupp spinatiga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

2 viilutatud sibulat

750 g tükeldatud muskaatkõrvitsat või keegelkõrvitsat

3 sl harissa pastat

1 tl vürtsköömneid

1 l kana- või aedviljapuljongit

400 g nõrutatud konservitud kikerherneid

150 g noori spinatilehti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul, kata pott kaanega ning hauta 5 minutit, kuni sibul on pehme.

Lisa tükeldatud (muskaat)kõrvits ja kuumuta veel 5 minutit.

Lisa harissa ja vürtsköömned, tõsta kuumust ning prae veel pidevalt segades 5 minutit.

Lisa puljong, kata pott kaanega ning hauta 20 minutit.

Püreesta osa kõrvitsast, nii et supp paksemaks muutuks. Lisa kikerherned ja spinat. Kuumuta, kuni spinat närbub. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri jogurtisilma, näpuotsatäie vürtsköömnete ja mõne noore spinatilehega.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Moroccan-spiced Squash, Chickpea & Spinach Soup). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 13.03.2009 20:22

Supp oli maitsev, aga väga terav.

Hexy
postitatud 28.12.2011 21:41

Nu pole midagi teha, mulle see ei maitsenud.