4 sl oliiviõli
2 viilutatud sibulat
750 g tükeldatud muskaatkõrvitsat või keegelkõrvitsat
3 sl harissa pastat
1 tl vürtsköömneid
1 l kana- või aedviljapuljongit
400 g nõrutatud konservitud kikerherneid
150 g noori spinatilehti
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul, kata pott kaanega ning hauta 5 minutit, kuni sibul on pehme.
Lisa tükeldatud (muskaat)kõrvits ja kuumuta veel 5 minutit.
Lisa harissa ja vürtsköömned, tõsta kuumust ning prae veel pidevalt segades 5 minutit.
Lisa puljong, kata pott kaanega ning hauta 20 minutit.
Püreesta osa kõrvitsast, nii et supp paksemaks muutuks. Lisa kikerherned ja spinat. Kuumuta, kuni spinat närbub. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri jogurtisilma, näpuotsatäie vürtsköömnete ja mõne noore spinatilehega.
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Moroccan-spiced Squash, Chickpea & Spinach Soup). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Maroko kõrvitsa-kikerhernesupp spinatiga