Krevetid küüslaugu ja fetaga

Tessa Kirose retseptiidee, üsna korralike mugandustega. Lihtne valmistada, maitseb see-eest imehästi!

Kasuta koorimata hiid- ehk tiigerkrevette. Lauale pane kindlasti ka salvrätikuid, siis on krevette puhastades-süües hea näppe puhastada.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

900 g suuri koorimata krevette

100 g võid

6-8 küüslauguküünt

1 tl tšillihelbeid

0.5 tl soola

200 g kvaliteetset fetajuustu

1,5-2 sidrunit

4 sl hakitud värsket peterselli või koriandrit

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil eelnevalt üle öö külmkapis või külma veega täidetud kraanikausis sulada. Võta krevetid pakendist välja ja nõruta korralikult.

Laota paksupõhjalise poti põhja 50 g tükeldatud võid. Aseta põhja kolmandik krevettidest, neile puista kolmandik hakitud küüslaugust, veidi tšillihelbeid ja noaotsatäis soola.

Nüüd laota peale 25 g võid, siis pool ülejäänud krevettidest. Maitsesta jälle küüslaugu, tšillihelveste ja soolaga. Korda.

Tõsta pott kuumale pliidile, kata kaanega. Kuumuta paar-kolm minutit, potti aeg-ajalt raputades, kuni krevetid on läbi kuumenenud. (Kui Sul on värsked krevetid, siis kuumuta neid 8-10 minutit, kuni krevetid on kõik kenasti värvi muutnud). 

Murenda peale fetajuust, hakitud maitseroheline ning pressi juurde sidrunimahl. Kata pott uuesti kaanega ning kuumuta veel 8-10 minutit, kuni feta on kenasti krevettide hulka sulanud.

Puista peale ohtralt hakitud peterselli või koriandrit ja serveeri kohe.

Kõrvale paku näiteks pehmet nisuleiba, millega maitsvat pannileent kätte saada.

LISA KOMMENTAAR

Merle K-R.
postitatud 14.11.2010 09:31

Proovitud! VÄÄÄÄGA hea!

Maimu
postitatud 24.02.2011 14:39

Tegin täna Nami-Nami kokkaraamatust krevetid feta juustuga. mmmmmmm HEA. VÄGA maitsev! AITÄH selle retsepti eest! Serveerisin fettucini peal. Seda teen jällegi.

Mina
postitatud 17.09.2011 18:03

Ma olen vist tumba aga koorimata kervetid siis paned potti või? Koos sabade ja peadega?????

Pille @ Nami-Nami
postitatud 21.02.2012 11:24

Pead võid ära võtta, aga võid ka terved krevetid panna. Nii oli Tessa Kirose algretseptis soovitatud, aga kui on kange soov, siis võid kooritud krevette ka kasutada. Eks need sabad-pead annavad maitset juurde leemele, nii et valik on Sinu :)

L.L.
postitatud 23.03.2013 17:55

Suurepärane eelroog. Tegin ahjus poti sees, aeg jäi enam-vähem samaks 10 + 10 minutit. Peterselli panin ka kihtide vahele ja helveste asemel värsket piri piri pipart. Poes sattusid juhuslikult korvi kooritud hiidkrevetid, ehk siis ei tekkinud ka dialemmat, kas koorida v mitte.

Pille
postitatud 07.06.2014 18:51

Tegin täna varaseks õhtusöögiks. Kuna mul oli kilo keedetud terveid krevette, siis jätsin selle esimese ca 8 minutilise etapi vahele. Panin pannile või, küüslaugu ja krevetid, kohe fetajuustu ja sidrunimahla peale ja siis kuumutasin, kuni küüslauk aromaatne, krevetid kuumad ja feta sulanud. Imehea!

Jeti
postitatud 17.02.2018 20:54

Väga mõnus retsept,aga järgmine kord kasutan kooritud krevette. Nokkimine oli tüütu :-). Tervisliku toitumise lainel kasutasin või asemel kookosrasva, sobis ka kenasti.