Rabarbrisupp

Rabarbripüree, mida võib serveerida näiteks kohupiimakreemi või jäätisepalliga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

800 g rabarbrit

4 dl vett

2 dl suhkrut

1 kaneelikoor

Serveerimiseks:

jäätist

värsket münti

Valmistamine

Puhasta rabarber ja lõika väikesteks tükkideks. Pane koos suhkru, kaneeli ja poole veega potti. Keeda tasasel kuumusel, kuni rabarber on pehmeks keenud.

Eemalda kaneelikoor ning püreesta rabarbrisupp kannmikseris või köögikombainis.

Lahjenda supp ülejäänud veega ning kuumuta kiiresti korraks keemiseni. Jahuta.

Serveeri jäätisepalli ning värske mündioksaga.

Loe veel:

Retsept on rootslaste Grön Gastronomi veebilehelt (Rabarbersoppa). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Gea
postitatud 25.05.2010 08:39

Seerveerisin kohupiimakreemiga. Väga maitsev ja ääretult kiiresti ning lihtsalt valmiv.

Pille
postitatud 29.06.2017 13:40

Gea saatis sellise pildi:

Kaare
postitatud 28.06.2017 23:41

Hästi mõnus! Panin suhkrut rohkem (maitse järgi), väga hapu rabarber oli.

Heleri Hanst
postitatud 02.07.2017 16:06

Millega asendada suhkur sellistes retseptides kui mul on 1 a laps ja tahaks talle ka pakkuda?

Pille
postitatud 02.07.2017 16:40

Heleri, Sa võid meega asendada, aga väike suhkur ei ole ka aastasele lapsele keelatud. Rabarbrikisselli ei sööda ju suurtes kogustes ja kui ülejäänud roogades liigselt süsivesikuid ei ole, ei juhtu selle lapsega midagi!