Õuna-peedisalat

Punane nagu rosolje, aga palju lihtsam teha. Siia sobivad magusale keedu- või röstpeedile seltsiks igasugused taliõunad, muuhulgas antonovkad. Muide, analoogset õuna-peedisalatit kohtab väga paljudes Rootsi kokaraamatutes, nii et täitsa põhjamaine kraam.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g keedetud või röstitud peeti

3-5 taliõuna

väike kimp värsket tilli

200 g hapukoort

1 sl sinepit

soola

Valmistamine

Keeda peedid pehmeks või rösti ahjus küpseks. Lase veidi jahtuda ning koori.

Sega hapukoor, hakitud till ja sinep, maitsesta soolaga.

Koori õunad, lõika sektoriteks ja eemalda südamikud. 

Lõika õunad ja peedid väikesteks kuubikuteks või viiludeks. Sega õrnalt juurde hapukoorekaste.

Lase enne serveerimist paar tundi maitsestuda.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 01.09.2009 22:10

Väga viis salat. Maitses kogu perele. :) Hapukoort ja ürdisoola ma ei lisanud, sest sõime seda ahjuprae kõrvale ja praekaste oli juba koore ja maitseainetega tehtud.

liilia
postitatud 08.11.2010 13:48

mõnus salat

Pille
postitatud 22.12.2019 11:43

Liilia tehtud pilt:

Pille
postitatud 22.12.2019 11:47

Krapsakas ja värskendav. Kasutasin koduaia antonovkaid.

Merike
postitatud 08.01.2023 14:58

Väga hea salat,