Vala lõhemari üle kuuma (60-70˚C) veega ja sega kergelt mikseriga või puutikuga nii, et lõhemarja katte- ja sidekile koguneks ümber vahusti ja marjaterad eralduksid.
Uhu marja mitu korda külma veega ja lase sõelal nõrguda.
Seejärel sega lõhemari soolaga ja aseta soolamisnõusse. Nõu sulge tihedalt kaanega.
Kui soovid lõhemarja säilitada lühemat aega, tuleb soola lisada vähem, pikemaajalisel säilitamisel rohkem.
Enne toiduks kasutamist võib soolasemat lõhemarja leotada külmas vees magedamaks.
Maitsvuse tõstmiseks võib lisada hästi peeneks hakitud sibulat.
Instruktsioonid lõhemarja soolamiseks on pärit raamatust "50 hääd eesti retsepti".
Lõhemarja soolamine
Kuidas toimida värske lõhemarjaga.