Lõhemarja soolamine

Kuidas toimida värske lõhemarjaga. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g lõhemarja

5-10 g soola

Valmistamine

Vala lõhemari üle kuuma (60-70˚C) veega ja sega kergelt mikseriga või puutikuga nii, et lõhemarja katte- ja sidekile koguneks ümber vahusti ja marjaterad eralduksid.

Uhu marja mitu korda külma veega ja lase sõelal nõrguda.

Seejärel sega lõhemari soolaga ja aseta soolamisnõusse. Nõu sulge tihedalt kaanega.
Kui soovid lõhemarja säilitada lühemat aega, tuleb soola lisada vähem, pikemaajalisel säilitamisel rohkem.

Enne toiduks kasutamist võib soolasemat lõhemarja leotada külmas vees magedamaks.

Maitsvuse tõstmiseks võib lisada hästi peeneks hakitud sibulat.

Instruktsioonid lõhemarja soolamiseks on pärit raamatust "50 hääd eesti retsepti".

LISA KOMMENTAAR