Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ning seejärel 3 mm viiludeks.
Kuumuta suurel paksupõhjalisel pannil 1 sl õli mõõdukal kuumusel hästi tuliseks.
Lisa pool suvikõrvitsast ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt pruunistunud. Tõsta kaussi.
Kuumuta ülejäänud õli pannil ning hauta-pruunista ka ülejäänud suvikõrvits samal moel.
Pane kogu suvikõrvits uuesti pannile. Lisa peenestatud küüslauk ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 1 minut.
Lisa vesi, sool ja pipar. Kata pann kaanega ning kuumuta tugeval kuumusel 6-7 minutit, kuni suvikõrvits on pehme ja enamus vedelikust on aurustunud.
Lisa basiilik.
Praetud kollane suvikõrvits basiilikuga
Cajuni köögist pärit roog, kus suvikõrvits praetakse esmalt õlis ja seejärel vedelikus.