Praetud kollane suvikõrvits basiilikuga

Cajuni köögist pärit roog, kus suvikõrvits praetakse esmalt õlis ja seejärel vedelikus.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

650-700 g kollast nooremapoolset suvikõrvitsat

2 küüslauguküünt

1 dl vett

soola ja musta pipart

4 sl hakitud värsket basiilikut

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ning seejärel 3 mm viiludeks.
Kuumuta suurel paksupõhjalisel pannil 1 sl õli mõõdukal kuumusel hästi tuliseks.
Lisa pool suvikõrvitsast ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt pruunistunud. Tõsta kaussi.
Kuumuta ülejäänud õli pannil ning hauta-pruunista ka ülejäänud suvikõrvits samal moel.
Pane kogu suvikõrvits uuesti pannile. Lisa peenestatud küüslauk ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 1 minut.
Lisa vesi, sool ja pipar. Kata pann kaanega ning kuumuta tugeval kuumusel 6-7 minutit, kuni suvikõrvits on pehme ja enamus vedelikust on aurustunud.
Lisa basiilik.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Gourmet (August 2004, Smothered Yellow Squash With Basil). Pildi tegi KOOGI KATA. Sõnastust ja koguseid veidi mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 24.07.2010 14:41

Imelihtne ja väga maitsev.

Ene
postitatud 13.08.2011 18:08

Tõesti väga maitsev. Mina ei lisanud aga vett, sest varasem kogemus on näidanud, et vett tekib suvikõrvitsa hautamisel niikuinii.