Cajuni köögist pärit roog, kus suvikõrvits praetakse esmalt õlis ja seejärel hautatakse vedelikus.
2 sl õli
650-700 g kollast nooremapoolset suvikõrvitsat
2 küüslauguküünt
1 dl vett
soola ja musta pipart
4 sl hakitud värsket basiilikut
Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ning seejärel 3 mm viiludeks.
Kuumuta suurel paksupõhjalisel pannil 1 sl õli mõõdukal kuumusel hästi tuliseks.
Lisa pool suvikõrvitsast ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt pruunistunud. Tõsta kaussi.
Kuumuta ülejäänud õli pannil ning hauta-pruunista ka ülejäänud suvikõrvits samal moel.
Pane kogu suvikõrvits uuesti pannile. Lisa peenestatud küüslauk ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 1 minut.
Lisa vesi, sool ja pipar. Kata pann kaanega ning kuumuta tugeval kuumusel 6-7 minutit, kuni suvikõrvits on pehme ja enamus vedelikust on aurustunud.
Lisa basiilik.
Retsept on mugandatud USA ajakirjast Gourmet (August 2004, Smothered Yellow Squash With Basil). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Imelihtne ja väga maitsev.
Koogi Kata saadetud foto ka:
Tõesti väga maitsev. Mina ei lisanud aga vett, sest varasem kogemus on näidanud, et vett tekib suvikõrvitsa hautamisel niikuinii.
Praetud kollane suvikõrvits basiilikuga
Cajuni köögist pärit roog, kus suvikõrvits praetakse esmalt õlis ja seejärel hautatakse vedelikus.