Pähklikartulid

Üks võimalus uute kartulite serveerimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g varajast kartulit

2 sl rüpsiõli

0.75 dl e. 25 g hakitud pistaatsiapähkleid

0.75 dl e. 25 g mandlilaaste

1 küüslauguküüs õhukeste viiludena

2 sl punase veini äädikat või vaarikaäädikat

1 sl hakitud värsket peterselli või koriandrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kartulid keema.

Kuumuta pannil õli. Lisa pähklid ja mandlilaastud ning rösti kergelt.  Lisa küüslauk. Tõsta pann tulelt, lisa äädikas.

Nõruta kartulid ning sega pähkli-mandliseguga. Lisa hakitud ürdid.

Serveeri kohe näiteks grillitud lõhe kõrvale.

Allikas: Soome ajakirjandus (mainio.net)

LISA KOMMENTAAR