Aeglaselt röstitud meepart

Aeganõudev pardipraad, mis saab tõeliselt hõrk!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
mitu tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5-2 kg ettevalmistatud part

1 tl purustatud valget pipart

2 tl jämedat meresoola

5-6 sl vedelat mett

Valmistamine

Tee pardi rinna kohale naha sisse 4-5 sisselõiget. Pane part väikesele ahjupannile ning puista üle pipra ja soolaga. Nirista mesi pardile, nii et part oleks üleni meega kaetud.

Pane part 160-kraadisesse ahju. Küpseta 30 minutit, siis niisuta mesise praeleemega.

Küpseta veel 30 minutit. (Pardile riputatud sool tõmbab nahast liigse vee ja rasva, mis koguneb ahjupannile).

Võta part ahjust välja ning tõsta taldrikule. Kalluta ahjupanni ettevaatlikult, nii et praeleeme pinnale kogunenud rasv minema voolaks.

Pane part uuesti pannile ning niisuta panni põhjal oleva mesise praeleemega. Küpseta veel tund aega, parti iga veerand tunni tagant praeleemega niisutades.

Kui part on kokku 2 tundi küpsenud, siis võta pann ahjust välja ning kalla taas praeleeme pinnale kerkinud rasv minema.

Niisuta parti järelejäänud mesise leemega ning pane uuesti pooleks tunniks ahju, iga 5-10 minuti tagant parti praeleemega niisutades. Nüüdseks on mesi muutub kleepuvaks ja jätab pardile kauni glasuuri.

Kui part on kokku 2,5 tundi ahjus küpsenud, siis võta ahjust välja.

Lase veerand tundi puhata, siis murra koivad lahti. Tõsta mõlemale taldrikule pardi rinnafilee ning koib, kastmeks supilusikatäis mesist praeleent.

Kõrvale sobib hästi vedelapoolsem kartulipuder.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (June 2000, Slow honey-roast duck). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Campo Viejo Gran Reserva

Piirkond: DOC Rioja, Hispaania

Viinamarjasort: Tempranillo 100%

Gran Reserva on laagerdunud tammevaadis 2 aastat ning lisaks küpsenud pudelis 3 aastat.

Värvus: küpsusele viitav rubiinpunane.

Aroom: komplekse rikkaliku aroomiga vein, milles tunda kirssi, kuivatatud luuviljalisi, seedrit, pehmet, vürtsikat tamme, nahka ning kuivatatud ürte.

Maitse: Sametise tekstuuriga, meeldiv küps täidlus. Gran Reservale omase pehme tanniiniga ja äärmiselt pika lõpuga.

Serveerida: 16-18°C

Tootja: Campo Viejo
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

Mari-Liis
postitatud 19.12.2009 22:21

Part sai maitsev. Sobib väga hästi jõuluaega.Ma nii hoolsalt praerasva ära ei valanud, kui retsept ette näeb ja nii sageli ei kastnud ka-lasin tal enamus aega lihtsalt ahjus küpseda. Magus ja mesine sai sellegipoolest.

Mari-Liis
posted on 16.09.2015 09:19

Pilt ka:

Martiina
postitatud 16.09.2015 08:39

Väga väga maitsev! Pardiliha oli nii mõusalt pehme ja nahk peal krõbe ning magus. Imehea! Mu kolmeaastane muudkui nõudis lisa ja toonitas sinna juurde, et ikka nahaga tükki tahab :)

Km
postitatud 04.10.2017 16:56

Mul ei kypsenud 3 tunniga läbi!!!!

Pille
posted on 04.10.2017 22:02

Km, kui suur part Sul oli? Ja kas oled kindel, et ahi ei valeta?

seenekas
postitatud 25.11.2017 16:22

meil nüüd juba mitu kuud menüüs olnud part on saavutanud tohutu populaarsuse. Mardipäeval läksid kaks parti nagu ... jahhnohh. Hea.

seenekas
posted on 25.11.2017 16:25

Kusjuures üks sööjatest oli aastane. Pistis nagu vana mees ehk ta isa (Mart) ja minu vend ja meie isa. Nuh mees ka muidugi ja ma ise.

seenekas
postitatud 25.11.2017 16:26

meil nüüd juba mitu kuud menüüs olnud part on saavutanud tohutu populaarsuse. Mardipäeval läksid kaks parti nagu ... jahhnohh. Hea.

MM.
postitatud 23.12.2017 15:47

Kui mul on suurem part, 2,7 kg, kas siis pean küpsetusaega pikendama ja äkki ka temperatuuri madalamaks panema?

Pille
posted on 24.12.2017 22:43

MM - ma jätaks temperatuuri samaks, tõstaks küpsetusaega.

T
posted on 02.04.2018 19:15

Kas on soovitusi, kuidas part täita? Kas on üldse vajadust?