Maasika-mascarpone tort

Briti autori Nigel Slateri retsept.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purupõhi:

250 g mandli või apelsiniga maitsestatud küpsiseid või magusaid kaeraküpsiseid

75 g võid

Täidis:

1 suur muna

1 sl suhkrut

250 g mascarpone toorjuustu

vanilliekstrakti

Kaunistuseks:

250 g maasikaid

Valmistamine

Võta lahtikäiva põhjaga koogivorm (nt 25 cm läbimõõduga).
Sulata või väikeses potis. Lisa purustatud küpsised ning sega ühtlaseks. Kalla segu koogivormi ning suru ühtlaselt vormi põhjale ja külgedele (ära liiga kokku suru!) Pane külmkappi.
Eralda munavalge munakollasest. Klopi munakollane suhkruga õhuliseks. Klopi juurde mascarpone, kuni saad kollaka kreemja segu. Lisa paar tilka vanilliekstrakti ning seejärel kõvaks vahustatud munavalge.
Tõsta mascarponesegu küpsisepurupõhjale.
Puhasta maasikad ning lõika õhukesteks viiludeks. Laota kaunilt mascarponekreemile.
Pane tort külmkappi.
Tõsta 20 minutit enne serveerimist toasooja.

Pildi tegi HEXY.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 19.07.2010 18:25

Väga mõnus ja mahe tort, kasutasin kaeraküpsiseid.

kakuke
postitatud 24.06.2011 12:02

tegin digestive küpsistega. puru jäi lahtiseks, aga see sööjaid ei häirinud, pigem just mõnus, et kook selline õhuline oli. kuuele sööjale jätkus igale 2 tükki. kook polnud üldse üleliia magus, vaid just paras amps, pärast suurele šašlõkikõhutäiele. :)

enx
postitatud 06.07.2012 16:24

Kus siin retseptis kirjas on, palju võid panna!?!

Pille
postitatud 08.07.2012 20:35

Enx, tänan märkuse eest, nüüd on võikogus kenasti kirjas :)

Hel
postitatud 22.03.2015 15:20

Panin just koogi külma. Kasutasin mascarponet topelt ja kohupiimapasta jäägi toppisin ka sisse. Maitseks panin sulatatud mustikaid natuke sisse ja sulatatud maasikad panin peale. Loodan nüüd, et piisavalt ära ikka tardub :P