250 g mandli või apelsiniga maitsestatud küpsiseid või magusaid kaeraküpsiseid
75 g võid
Täidis:1 suur muna
1 sl suhkrut
250 g mascarpone toorjuustu
Kaunistuseks:250 g maasikaid
Võta lahtikäiva põhjaga koogivorm (nt 25 cm läbimõõduga).
Sulata või väikeses potis. Lisa purustatud küpsised ning sega ühtlaseks. Kalla segu koogivormi ning suru ühtlaselt vormi põhjale ja külgedele (ära liiga kokku suru!) Pane külmkappi.
Eralda munavalge munakollasest. Klopi munakollane suhkruga õhuliseks. Klopi juurde mascarpone, kuni saad kollaka kreemja segu. Lisa paar tilka vanilliekstrakti ning seejärel kõvaks vahustatud munavalge.
Tõsta mascarponesegu küpsisepurupõhjale.
Puhasta maasikad ning lõika õhukesteks viiludeks. Laota kaunilt mascarponekreemile.
Pane tort külmkappi.
Tõsta 20 minutit enne serveerimist toasooja.
Pildi tegi HEXY.
Väga mõnus ja mahe tort, kasutasin kaeraküpsiseid.
tegin digestive küpsistega. puru jäi lahtiseks, aga see sööjaid ei häirinud, pigem just mõnus, et kook selline õhuline oli. kuuele sööjale jätkus igale 2 tükki. kook polnud üldse üleliia magus, vaid just paras amps, pärast suurele šašlõkikõhutäiele. :)
Kus siin retseptis kirjas on, palju võid panna!?!
Enx, tänan märkuse eest, nüüd on võikogus kenasti kirjas :)
Panin just koogi külma. Kasutasin mascarponet topelt ja kohupiimapasta jäägi toppisin ka sisse. Maitseks panin sulatatud mustikaid natuke sisse ja sulatatud maasikad panin peale. Loodan nüüd, et piisavalt ära ikka tardub :P
Maasika-mascarpone tort
Briti autori Nigel Slateri retsept.