Singi-juustustritsel

Soolane stritsel, mille täidist võib varieerida erinevate ürtidega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

2 dl vett

25 g pärmi või 2 tl kuivpärmi

0.5 tl soola

5-6 dl nisujahu

2 sl õli

Täidis:

250 g kuubikuteks lõigatud sinki või pitsakatet

150 g e. 4 dl riivitud mozzarella juustu

kimp värsket basiilikut

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Valmista pärmitainas (presspärmi kasutamisel kasuta käesooja vett, kuivpärmi puhul veidi soojemat). Sega kausis vesi, pärm, sool ja enamus jahust. Sõtku kergelt läbi. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sõtku, kuni saad sitke taina, mis kausi servadest lahti lööb. Lase kerkida.

Kummuta kerkinud pärmitainas kergelt jahusele lauale, rulli ümmarguseks kettaks. Kata ribastatud pitsasingi, riivitud juustu ja hakitud basiilikuga. Keera rulli ning tõsta ahjuvormi. Lase kerkida.

Määri stritsel pealt munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Raine
postitatud 03.06.2008 19:14

See stritsel on lausa suus sulav! Kerge ja lihtne valmistada ning lõpptulemus on lihtsalt super! Soovitan soojalt ka teistele!

Tiina
postitatud 22.02.2009 16:50

Tegin topeltkogusega ja sain kringli. Täidiseks kasutasin tavalist Eesti juustu ja sinki. Väga maitsev sai.

Pille
postitatud 10.11.2015 15:44

Tiina tehtud pilt ka:

Mann
postitatud 30.06.2020 11:53

Aga sälgud?

Tiramiiiisu
postitatud 12.10.2010 13:31

Tuli väga maitsev ja küpses ilusti läbi!

Kaare
postitatud 10.11.2015 15:43

Väga maitsev! Teen teinekordki.

Viki
postitatud 28.01.2018 21:35

Minu pool-kringel (stritsel). Täidis on: sink, juust, porrulauk ja paprika. Väga hea retsept ja väga maitsev sai.