2 dl vett
25 g pärmi või 2 tl kuivpärmi
0.5 tl soola
5-6 dl nisujahu
2 sl õli
Täidis:250 g kuubikuteks lõigatud sinki või pitsakatet
150 g e. 4 dl riivitud mozzarella juustu
kimp värsket basiilikut
Määrimiseks:Valmista pärmitainas (presspärmi kasutamisel kasuta käesooja vett, kuivpärmi puhul veidi soojemat). Sega kausis vesi, pärm, sool ja enamus jahust. Sõtku kergelt läbi. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sõtku, kuni saad sitke taina, mis kausi servadest lahti lööb. Lase kerkida.
Kummuta kerkinud pärmitainas kergelt jahusele lauale, rulli ümmarguseks kettaks. Kata ribastatud pitsasingi, riivitud juustu ja hakitud basiilikuga. Keera rulli ning tõsta ahjuvormi. Lase kerkida.
Määri stritsel pealt munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
See stritsel on lausa suus sulav! Kerge ja lihtne valmistada ning lõpptulemus on lihtsalt super! Soovitan soojalt ka teistele!
Tegin topeltkogusega ja sain kringli. Täidiseks kasutasin tavalist Eesti juustu ja sinki. Väga maitsev sai.
Aga sälgud?
Tuli väga maitsev ja küpses ilusti läbi!
Väga maitsev! Teen teinekordki.
Minu pool-kringel (stritsel). Täidis on: sink, juust, porrulauk ja paprika. Väga hea retsept ja väga maitsev sai.
Singi-juustustritsel
Soolane stritsel, mille täidist võib varieerida erinevate ürtidega.