Mahlane marjakook

Teadmistepäeva ehk 1. septembri puhul soovitab Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik valmistada lihtsat ja mahlast marjakooki, mis maitseb ühtviisi hästi nii väikestele koolijütsidele kui ka vanaemadele-vanaisadele.
"Seni kuni koduaias või turulettidel veel värskeid marju leidub, soovitan kindlasti neid kasutada," lausub Metsallik ning lisab, et koogis ei ole vähem tähtis ka kodumaisest piimast tehtud Epiima või. "See on maitsev, taskukohane ja tervislik kook, mille valmistamine ei nõua erilisi oskusi ning mis sobib hästi ka peolauale."

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

300 g nisujahu

200 g Epiima võid

100 g suhkrut

1 muna

näpuotsaga soola

Täidis:

maitse järgi suhkrut

4 dl hapukoort

2 muna

veidi vanillikaunast kaabitud seemneid

200-250 g mustikaid või muid marju

Valmistamine

Valmista põhi. Sega kokku toasoe või ja suhkur, lisa jahu ning kõige viimasena muna. Aseta korralikult läbi segatud tainas külmikusse tahenema. Peale tahenemist suru tainas näppudega koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus kümme minutit.

Valmista kate. Sega kokku suhkur, munad, hapukoor ja vanilliseemned, lisa marjad. Vala segu eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Küpsenud kook peab olema keskelt veidi pehme ja pealt kuldne.

Foto: Lauri Laan

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 08.04.2010 14:45

Maitsev ja mahlane pirukas!

LB
postitatud 10.08.2019 21:26

peab pärast valmimist seisma, muidu jääb täidis väga vedel

Pirx
postitatud 02.08.2020 14:29

Kaua külmikus tahenema peab?