Kaalikavorm à la Dauphinoise

Mõnusamaitseline kaalikavorm, mis on inspireeritud traditsioonilisest dauphinoise kartulivormist.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 korralik kaalikas

2 sl nisujahu

soola ja musta pipart

15 g võid

1-2 küüslauguküünt

75 g riivitud Gruyere juustu

5 dl 10% rõõska koort

Valmistamine

Koori kaalikas, lõika neljaks sektoriks, seejärel viiluta iga kaalikasektor õhukesteks viiludeks. Pane jahu kaussi, maitsesta soola ja pipraga. Veereta kaalikaviile maitsestatud jahusegus.

Määri ahjuvorm kenasti võiga kokku, hõõru vorm seest katkisurutud küüslauguküünega üle. Laota jahusse kastetud kaalikaviilud kihiti riivjuustuga vormi. Puista kihtide vahele soovi korral ka hakitud või viilutatud küüslauku. Laota peale ülejäänud võitükikesed ning kalla peale rõõsk koor.

Küpseta 190kraadises ahjus u 1,5 tundi, kuni roog on pealt kuldpruun ja kaalikavorm pehme. Kui vormiroog liialt pruunistuma kipub, siis kata pealt fooliumiga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti Sainsbury ajakirjast (Swede dauphinoise).

LISA KOMMENTAAR

Kaja
postitatud 21.01.2018 02:13

Hõrk ja maitsev! Kaalikas on suurpärane juurvili, eriti küpsetatud kujul.

Pille
postitatud 04.10.2023 09:03

Minule ka meeldis. Järgmisel korral paneks küüslauku julgemalt, kihtide vahele ka veidi ja mitte ei piirduks vaid vormi hõõrumisega.